查看完整版本 : 第一次發貼#希望大家比d意見

小吉的姊姊 2019-5-7 11:30 AM

第一次發貼#希望大家比d意見

話說小妹對物業管理類型既公司有興趣,之前做過都係物業管理cs,係商廈果種做,但因其他問題就想轉下更好既。點知依家既直頭好悶,真係好似普通接待員咁,收快遞,登記,普通打電腦之類,其餘時間真係好得閒,但唯一唔好其實有幾樣,首先呢間公司福利唔係好,政策都係,講緊係平時申請d野都無,連文具之類卡拉野都無,崗位得我一個,即係行開行埋好唔方便,去廁所都要好快lo,食飯又係自己崗位食,最難頂係好多🦟(點解)植物多,位後面就係森林咁,草牆,附近都好多花,樹。(其實真係唔明點解要擺室內)
講真人事問題已經好煩都算,蚊多又曬先裸命,不過都崖左一年啦。
其實我想學野,雖然做野都唔會學野,但汁生果種都好,而且做物業客戶服務助理加呢個都有兩年。想有前途d係咪可以讀d物業管理課程?再加經驗可以升職?比如簡簡單單做個主任,翻五日工果種,始終依家後生,又做開唔想又普通助理一個。(依家翻六日,星期六仲係全日,以前都五日半,但呢度真係唔需要全日咯,人工又唔係特別高,都偏僻,無咩人黎)
所以最後,小妹已經準備唔做啦,希望各位前輩可以比d意見或者有咩好介紹,非常感激🙏🏻

[[i] 本帖最後由 小吉的姊姊 於 2019-10-4 08:07 PM 編輯 [/i]]

揚州炒旦 2019-5-9 04:45 AM

基路難痕

freyaka 2019-5-18 12:42 PM

幻想總是很美好,但是現實終究很殘酷:smile_44:

chandaiman05 2019-8-13 09:54 PM

-[quote]原帖由 [i]小吉的姊姊[/i] 於 2019-5-7 11:30 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=498928205&ptid=28203030][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
話說小妹對物業管理類型既公司有興趣,之前做過都係物業管理cs,係商廈果種做,但因其他問題就想轉下更好既。點知依家既直頭好悶,真係好似普通接待員咁,收快遞,登記,普通打電腦之類,其餘時間真係好得閒,但唯一唔好其實有幾樣,首先呢間公司福利唔係好,政策都係,講緊係平時申請d野都無,連文具之類卡拉野都無,崗位得我一個,即係行開行埋好唔方便,去廁所都要好快lo,食飯又係自己崗位食,最難頂係好多🦟(點解)植物 ... [/quote]

物業管理cs---要著制服?9小時?
頁: [1]
查看完整版本: 第一次發貼#希望大家比d意見