查看完整版本 : 會聲會影

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:23 PM

會聲會影

會聲會影系加拿大Corel公司制作嘅一款功能強大嘅視頻編輯軟件,正版英文名:Corel VideoStudio,具有圖像抓攞和編修功能,可以抓攞,轉換MV、DV、V8、TV和實時記錄抓攞畫面文件,並提供有超過100 多種嘅編制功能與效果,可導出多種常見嘅視頻格式,甚至可以直接制作成DVD和VCD光盤。

會聲會影主要嘅特點系:操作簡單,適合家庭日常使用,完整嘅影片編輯流程解決方案、從拍攝到分享、新增處理速度加倍。

佢不僅符合家庭或個人所需嘅影片剪輯功能,甚至可以挑戰專業級嘅影片剪輯軟件。

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:24 PM

適合普通大眾使用,操作簡單易懂,界面簡潔明快

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:24 PM

該軟件具有成批轉換功能與捕獲格式完整嘅特點,雖然無法與EDIUS,Adobe Premiere,Adobe After Effects和Sony Vegas等專業視頻處理軟件媲美

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:25 PM

但以簡單易用、功能豐富嘅作風贏得了良好嘅口碑,喺國內嘅普及度較高

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:25 PM

影片制作向導模式,只要三個步驟就可快速做出DV影片

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:26 PM

入門新手也可以喺短時間內體驗影片剪輯

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:26 PM

同時會聲會影編輯模式從捕獲、剪接、轉場、特效、覆疊、字幕、配樂,到刻錄,全方位剪輯出好萊塢級嘅家庭電影。

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:27 PM

其成批轉換功能與捕獲格式完整支持

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:27 PM

讓剪輯影片更快、更有效率;畫面特寫鏡頭與對象創意覆疊

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:28 PM

可隨意作出新奇百變嘅創意效果

配樂大師與杜比AC3支持

讓影片配樂更精准、更立體

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:29 PM

同時酷炫嘅128組影片轉場、37 組視頻濾鏡、76種標題動畫等豐富效果。 

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:29 PM

如果喺系統中安裝了「會聲會影」嘅舊版本,建議喺安裝「會聲會影2019」之前,先刪除以前嘅版本,僅安裝「會聲會影2019」

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:30 PM

喺安裝期間,安裝程序將檢測捕獲設備外掛程序和「會聲會影」舊版本特咪支持嘅編碼解碼器,並將佢哋集成到「會聲會影」中。

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:30 PM

但系,如果已安裝了「會聲會影X5」,然後再刪除舊版本

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:31 PM

咁舊版本嘅會聲會影使用嘅某些程序文件或字體將被刪除

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:31 PM

要將佢哋再次安裝到程序中,喺「控制面板」中單擊「添加/刪除程序」

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:32 PM

選攞會聲會影版本,單擊「更改/刪除」,然後單擊「修復」

切記要注冊「會聲會影」,如果唔注冊嘅話,將僅有30天嘅使用時間

可以喺安裝程序嘅過程中注冊,或簡單地填寫注冊卡並通過郵寄注冊

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:33 PM

注冊會聲會影獲得技術支持和重要嘅產品更新信息

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:33 PM

同時也可以獲得抽獎機會,以及獲得其佢軟件嘅特殊服務或優惠。

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:34 PM

要安裝「會聲會影」及所需嘅驅動程序,將「會聲會影」光盤插入到CD-ROM驅動器並按照屏幕上嘅安裝指示執行即可。

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:34 PM

QuickTime:嚟自 Apple 嘅視頻格式,用於創建和回放 MOV 和 QT 等文件格式嘅影片。應該安裝 QuickTime最新版本,才能夠喺「會聲會影」中使用「自動音樂」功能 (如,SmartSound QuickTracks®)。

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:35 PM

SmartSound Quicktracks :嚟自 SmartSound 嘅外掛插件,已被集成喺「會聲會影」中。佢提供了一個高品質嘅聲音庫,可以將佢哋作為背景音樂添加到影片項目中。

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:35 PM

RealPlayer:嚟自 RealNetworks 嘅較新嘅播放器,用於播放嚟自 Internet 嘅 Real Video 和 Real Audio 文件。建議安裝該驅動程序,除非已有了更新嘅版本。

沉睡紫色的小腸 2019-6-30 06:36 PM

Intel Indeo:QuickTime 用於創建和播放 AVI 文件嘅編碼解碼器。應該安裝 Intel Indeo 5.2 或以上版本,才能夠喺「會聲會影影片向導」中使用樣式模板。
頁: [1] 2
查看完整版本: 會聲會影