查看完整版本 : 有冇朋友做緊直銷OR傳銷?點睇呢行?

solarlord903 2019-7-7 04:05 PM

有冇朋友做緊直銷OR傳銷?點睇呢行?

岩岩接觸左間直銷公司.可以話係樹頂位.因為產品同系統都係岩岩以直銷系統行.對於本人黎講係一個黃金機會.但原來10個香港人9個都唔接受呢行既.本人岩岩接觸呢行.覺得係一個可以俾普通人發達既機會.大家點睇?:smile_34:

productdesigner 2019-7-7 05:38 PM

[quote]原帖由 [i]solarlord903[/i] 於 2019-7-7 04:05 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=502372195&ptid=28347867][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
岩岩接觸左間直銷公司.可以話係樹頂位.因為產品同系統都係岩岩以直銷系統行.對於本人黎講係一個黃金機會.但原來10個香港人9個都唔接受呢行既.本人岩岩接觸呢行.覺得係一個可以俾普通人發達既機會.大家點睇?:smile_34: ... [/quote]

又係聽完啲洗腦講座落搭,見你話發達機會即是中晒毒啲人:smile_39::cr_02:fst_012:

solarlord903 2019-7-7 05:46 PM

其實我聽過唔少呢D既介紹.但唯獨呢間係可信度高.不過可能我係當局者迷啦.但成功唔係等運到.係要自己努力嫁.我只係覺得自己遇到一個機會姐.發唔發到達都係要睇自己既.咩行業都係.

productdesigner 2019-7-7 06:00 PM

要用合理價錢同正當銷售手法賣比消費者,先係正當生意途徑,只要好簡單比較吓貨品價錢,同埋用乜銷售手法就知有無問題,不過如果一心諗住發達就已經比"發達"2個字蒙蔽晒思想:chcz_15::cr_02:chcz_16:

ash209 2019-7-7 06:22 PM

試分辨多層次傳銷與層壓式推銷嘅分別
點解一聽到傳銷大家都會反感,咪係因為十間有九間都係走偏門:lol

solarlord903 2019-7-7 07:24 PM

其實做任何野都好..最緊要係品質.誠信.良心...想發達人人都想.但視乎手法如何.同錢係有好多用途.冇好壞之分.

酒店紫色的小腸 2019-7-8 11:04 PM

真係要睇什麼產品.. 不過要真係好博!

solarlord903 2019-7-8 11:09 PM

知道......其實幫到好多人真的.只係D人一聽到直銷就以為係騙子.:smile_45::smile_13:所以難做.

solarlord903 2019-7-8 11:12 PM

認同啊....明明對方都好信任你既.但一聽到你走去做呢行.即刻話你比人呃了..:smile_13:

nn5147 2019-7-25 01:20 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

kaylagem 2019-7-27 12:41 PM

要玩呢D一定要係係嗰個地方最早開始玩嗰批先會有成果,特別係層壓式,同埋一定要問清楚嗰間公司既系統你先好玩,NuSkin真係大伏嚟,仲有唔建議玩要團貨嗰啲。

GreenDing 2019-8-19 10:59 AM

其實直銷哩個行業可以運作到70幾年,一定有可取之處。依家愈來愈多國企都轉型做直銷。例:霸W ,同仁T。外國好多名人都支持直銷,特朗普自己都有間。證明係行得通~至於點解咁多人話呃人或失敗率咁高?
我自己分析原因係有部分人一開頭對哩個行業觀念錯左,
一來以為係唔洗做可以賺到快錢,
二來係做既人以為自己做緊野,但根本冇自律性咁做緊野。
三來係唔識揀公司,做做下公司執左笠就血本無歸,或者產品唔得,制度又唔得。
仲有一個因素,就好睇你揀既公司有冇俾到容易複製既系統模式你。
基本上,你揀岩左公司,再加埋自律性~你勤力一步一步做,係可以搵到佢地口中所謂既被動收入,當然成敗亦都好睇個人,以及團隊俾到咩支援你。

其實持續性長遠既公司,絕對唔係賺快錢~
果D話搵2個就回本,躺著賺唔洗做就有錢收,你既警報器就要嚮起,絕對唔係真。
直銷同傳統創業相比,係比較快回本,快賺錢。唔好比較錯左去投資(股票,基金)果項,以為唔洗做野,就收到錢。因為好多人用哩D唔洗做有錢收觀念去TUM人入會,最後收唔到錢,緊係鬧返你貨不對版,呃人啦!

hahalalala.ha 2019-8-22 09:59 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

card17 2019-8-25 07:35 PM

[quote]原帖由 [i]solarlord903[/i] 於 2019-7-7 04:05 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=502372195&ptid=28347867][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
岩岩接觸左間直銷公司.可以話係樹頂位.因為產品同系統都係岩岩以直銷系統行.對於本人黎講係一個黃金機會.但原來10個香港人9個都唔接受呢行既.本人岩岩接觸呢行.覺得係一個可以俾普通人發達既機會.大家點睇?:smile_34: ... [/quote]

其實好睇產品,有無市場,係咪人有我有。其次係公司系統,有無灰色地帶,利潤點計,有無長期收入。
其次就公司文化,最討厭果d洗腦,咩人生目標呀,理想呀果d

boccity 2019-8-27 08:35 PM

咩產品先

韓風勇敢的甩頭 2019-9-5 11:06 AM

冼腦

yeppycen 2019-9-13 05:36 PM

可一不可再,大把人成功,但更多人失敗。入行前諗清諗楚,你決心有幾大。
頁: [1]
查看完整版本: 有冇朋友做緊直銷OR傳銷?點睇呢行?