查看完整版本 : 我個仔出世就會冇老豆

可愛的bb發言人 2019-7-10 09:48 AM

我個仔出世就會冇老豆

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

bbq323 2019-7-10 12:29 PM

話分兩頭睇!男人個個都咸濕喜歡攪攪震,相信世間所有男人唔係得你老公一個係咁!
但是佢都重視你,重視家庭,重視孩子!
我不想幫個男人講什麼好話,不過你要離婚,就是要面對既後果太過大!
男人離婚幾咁閒,搵過第二個易過食生菜,又可以新鮮味美
你自已?生完仔,人老豬黃,失婚婦人,你覺得有幸福可言嗎?
現在是你要放棄一個重視你愛你既人,今後你未必再找到這類人做你伴侶
就算找到,難保不是又另一個愛偷食的男人嗎?
這一局你賭唔賭你都輸咗九成先!自已想想

@miu 2019-7-10 12:45 PM

你老公叫Heyman666 ?

佢唔會改嘅 佢都唔覺得有錯 佢覺得所有男人都應該係咁 

你可以揀接受同唔接受 

唔好妄想佢會改變 你只會一次又一次失望 然後對佢完全失去信任

-小多- 2019-7-10 01:57 PM

我是女, 如果是我, 我不會離婚

說好的一生一世, 我會接受佢這些錯誤

佢似乎會改, 你比多次機會佢

bbq323 2019-7-10 03:21 PM

如果愛只是忠心不二咁簡單,養隻狗或者買個機械人就得啦!

wai324 2019-7-10 04:15 PM

你老公衰在又要鹹濕又玩得唔夠高明
不過我諗佢都真係好鍾意你嘅,可惜有時用咗下面黎諗嘢

出入回收的主題 2019-7-10 04:55 PM

[quote]原帖由 [i]可愛的bb發言人[/i] 於 2019-7-10 09:48 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=502540574&ptid=28354892][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
一直做開CD-ROM, 竟然係為左個仆街男人先的起心肝開個account
我知道佢成日都上嚟睇打發時間,我就係要佢睇下自己做左主角既滋味

同佢一齊左9年,結左婚年半,而家我有左5個月,一個女人最青春既時間比哂佢

佢一直係其他人眼中都係好男人一個,比較內向慢熱,冇家底冇學歷搵得唔多,朋友來來去去得個幾個,擔屎都唔偷食個d﹐對我真係好好,就係因為對我咁好,所以我先會嫁比佢,我天真以為只要 ... [/quote]
如你覺得大住個肚離婚係樣衰,係抬唔起頭做人,咁你忍幾年,等個仔讀幼稚園後至離lo...
其實唔少人好似你咁⋯如忍到就忍十幾年,同屋主咁同住,叫做個仔有父愛十幾年,佢比錢返屋企就得,到個仔懂事就離婚⋯

pc238 2019-7-10 04:58 PM

妳忍佢,驚妳個仔端端多左個細佬細妹

樓上紅色樹根 2019-7-10 05:43 PM

唔洗理佢⋯湊大個小朋友再算

保險秘書仔 2019-7-10 05:49 PM

[quote]原帖由 [i]可愛的bb發言人[/i] 於 2019-7-10 09:48 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=502540574&ptid=28354892][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
一直做開CD-ROM, 竟然係為左個仆街男人先的起心肝開個account
我知道佢成日都上嚟睇打發時間,我就係要佢睇下自己做左主角既滋味

同佢一齊左9年,結左婚年半,而家我有左5個月,一個女人最青春既時間比哂佢

佢一直係其他人眼中都係好男人一個,比較內向慢熱,冇家底冇學歷搵得唔多,朋友來來去去得個幾個,擔屎都唔偷食個d﹐對我真係好好,就係因為對我咁好,所以我先會嫁比佢,我天真以為只要 ... [/quote]
9年感情⋯最後發現咩都係假 太可怕了
相信你情感上會好想逃離依個男人
如果離婚 我希望你留有理性咁
等佢「負番做爸爸既責任」
唔好一個人將所有野咩上身

除非你娘家俾到你足夠既支持
你就可以當幫埋佢今次 唔洗佢負責埋做爸爸既責任

你係你老公人生路上幫左佢負責左好多野
如果係我娶左你 我都一定唔想放手
你依種女人走左搵唔番
放心 你會搵到一個更加好的人
因為你值得

空中飛 2019-7-10 06:17 PM

生生不息2014 2019-7-10 06:59 PM

抬唔起頭係又要反中又要自己送中返大陸做野賺錢.

JJJtai 2019-7-10 07:34 PM

6年喎!我唔覺得佢會改,改左你都唔可能再信佢。

問題係你有幾想個仔出世有老豆,好想既話就唔離婚,不過再唔係夫妻,同一屋簷下各有各生活但共同養小朋友,直到小朋友大,咁樣你會冇咁痛。

唔想再同佢有關係既話,就直接離婚吧,佢呢個人冇自制不懂珍惜,一年前爆左煲都唔識驚,你有左佢都唔停止呢d行為,你信佢會改?不如下定決心好好保護自已,養大寶貝吧。加油,有一個咁衰老公還不如沒老公,有需要記住多d搵家人朋友支持,BB和親友支持才是你目前最重要的。

終極bb 2019-7-10 09:20 PM

:smile_39: 我好想喊

cheechi 2019-7-10 10:13 PM

你選擇繼續一齊,就要接受佢繼續玩女。佢根本呃你當食生菜。你決絕離開佢反而係放生自己,除非你覺得離婚既opportunity cost 大過接受佢繼續玩女

cheechi 2019-7-10 10:15 PM

[quote]原帖由 [i]-小多-[/i] 於 2019-7-10 01:57 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=502555478&ptid=28354892][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我是女, 如果是我, 我不會離婚

說好的一生一世, 我會接受佢這些錯誤

佢似乎會改, 你比多次機會佢 [/quote]
太天真,個男人測試緊老婆底線,一次又一次原諒只會將底線越推越低,因為佢犯既錯無consequence

mybeloved 2019-7-10 11:16 PM

下?你又話佢瀨曬屎跪曬?你自己堅持離婚,大住個肚離婚樣衰,一世抬唔起頭做人乍喎

Vder 2019-7-10 11:24 PM

玩左咁多年,你覺得佢仲有得救嗎?:smile_39:

szchinaman 2019-7-10 11:39 PM

飛咗佢你西痕嘅時候點算?😵😵😵💋

464806224 2019-7-11 01:18 AM

我都有個小朋友好細
明白準備生BB的心情
雖然知道心情會影響bb,但呢一刻叫你唔好唔開心,亦沒可能
如果樓主清楚自己不能原諒佢,就放手吧
自己獨力照顧小朋友,一定不會是想像中難
為母則強,冇野做唔到!
佢唔珍惜你,自己珍惜自己
好好生下小朋友,好好照顧自己照顧bb

黃昏消失的菠菜 2019-7-11 01:44 AM

黎緊湊好個bb先,保重身體

aa7aa7aa 2019-7-11 02:36 AM

生黎做乜,唔好害咗下一代啦

6mastery 2019-7-11 08:36 AM

不能原諒。請離婚。
個仔唔想要就落左佢

streethunter380 2019-7-11 09:48 AM

所以情願被騙一世, 也不要知道真相

ngszewai412 2019-7-11 03:07 PM

想離咪離.

佢求原諒是沒意思,你原諒佢只係令佢玩得更精。

劉凱文 2019-7-11 05:44 PM

萬家平平妹妹 2019-7-11 08:46 PM

識返屋企,顧家咪得囉
唔出去玩既男人係無本事,嫁到哭三聲

simplelove168 2019-7-11 11:20 PM

His a player. I never see player change.

PixieHo 2019-7-11 11:30 PM

以後都唔會再信他,就算一齊,個心都唔係度,仲有咩意思?

travel806hk 2019-7-12 12:41 AM

一定要離婚
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 我個仔出世就會冇老豆