查看完整版本 : 有關FD畢業後升學問題及岀路(Nursing)

shizuka124 2019-7-14 00:15

今年dse放榜英文同數炒咗得1,其他合格左右,已報IVE Foundational Diploma 應用科學科,目標係做護士(EN)。

我知條路唔易行,但想知有乜課程/院校會收FD畢業生?諗住畢業後讀Nursing HD,做住登記護士搵幾年錢先,再進修上返RN

ASSO係可以上返大學,亦都知有機會直上U year3,但拎到個GPA都唔容易,無太多嘅資金同把握。希望有經驗嘅人可以比下意見...

[[i] 本帖最後由 shizuka124 於 2019-7-14 12:26 AM 編輯 [/i]]

妤諾 2019-7-14 02:53

同問

cforchristina 2019-8-2 02:24

最好retake果兩科拎反個2好d 好多nursing school好睇重公開試成績 尢其英文教果d學校 利申:行內人

lam2070 2019-8-22 18:06

對不起,留錯言。

[[i] 本帖最後由 lam2070 於 2019-8-22 08:09 PM 編輯 [/i]]

籠中平平菠菜 2019-8-22 21:46

我英文同數都炒咗得1

哈哈拉拉 2019-8-23 23:20

[quote]原帖由 [i]shizuka124[/i] 於 2019-7-14 12:15 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=502773956&ptid=28364253][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
今年dse放榜英文同數炒咗得1,其他合格左右,已報IVE Foundational Diploma 應用科學科,目標係做護士(EN)。

我知條路唔易行,但想知有乜課程/院校會收FD畢業生?諗住畢業後讀Nursing HD,做住登記護士搵幾年錢先,再進修上返RN

ASSO係可以上返大學,亦都知有機會直上U year3,但拎到個GPA都唔容易,無太多嘅資金同把握。希望有經驗嘅人可以比下意見... ... [/quote]

一定得
頁: [1]
查看完整版本: 有關FD畢業後升學問題及岀路(Nursing)