查看完整版本 : HTC10 Apps登入問題

避風塘茄子 2019-7-28 08:24 PM

HTC10 Apps登入問題

本人部HTC 10 使用左2年半, 一直都無咩問題.

直到一個月前, 發現某股票交易apps未能夠登入, 重裝程式後可以登入, 但下次再開啟會當成未登記過(當第一次登記咁,但正常會記錄了使用者帳戶號碼).

原本意為係個別apps問題, 但後來發現連HSBC payme 同埋另一銀行程式都出現相同問題.

只要過一陣時間 / 重新開機後, 程式就會當帳戶從來沒有登記過.(要重新收SMS驗証)

手機沒有root機, 試過還原原廠設定(洗機), 頭一兩日問題沒有發生, 但到後來問題又出現.

我部手機update左android 8 都一段長時間(HTC有得update個時更新的).

請問各位有無試過類似情況 / 知道解決方法? 謝謝

phonobaba 2019-7-30 09:55 AM

唔知會不會是主板上的鈕型電池無電呢?  我剛剛自己換了塊鋰電池(頗難拆,爆機時整爛左個MON,換埋,當玩切模型,反正是後備機),見到主板上是有一粒鈕型電池的,而以前的電腦認知是這些鈕型電池是用來維持主板記憶的。純粹估下,不知幫唔幫到你。

避風塘茄子 2019-8-4 10:56 PM

大約明白意思, 但佢又唔係全部APPS都係咁, 所以我諗未必係呢個原因, 但都多謝你:smile_13:
頁: [1]
查看完整版本: HTC10 Apps登入問題