查看完整版本 : 齊心攜手護港佑民生

xiaoxianxian 2019-8-2 09:56 AM

齊心攜手護港佑民生

香港嘅有識之士,香港嘅廣大民眾,對於護港安定、佑民安全嘅要求係明確嘅,撐警依法懲暴嘅願望更係強烈嘅。香港嘅民主與法治絕對唔允許哩班目無法紀嘅暴徒猖獗,香港嘅包容並唔適用於哩班破壞香港社會安定繁榮嘅惡徒,香港嘅多元同理性亦唔會接納哩啲以暴力脅迫、圖謀不軌嘅兇徒。特區政府要堅定,香港警察要堅強,香港市民要堅信,哩一小撮一手揸住兇器一手拎住黑金嘅兇惡暴徒絕對代表唔到香港主流民意,即使有一時陰雲亦終會係撥雲見日、旭日當空,哩班心虛嘅蒙面暴徒都避唔開法律嘅制裁,國外黑手圖謀休得逞,齊心攜手護港佑民生。

明日的lab 2019-8-2 01:16 PM

支持警方嚴正執法,令到香港可以回歸安寧、得以生息,咁先至係修補香港社會裂痕嘅正確方式

弭太白 2019-8-2 01:32 PM

相信大家都係同我一樣土生土長既香港人 呢個社會問題已經發展左接近兩個幾月
可能你會睇到好多年輕人暴力既畫面可能佢地為你造成好多不便 又或者你覺得班人係比人利用左 甚至係比人收買出黎搞事
但有係咁2讀過下歷史都知道 只有忠臣只會以死相諫 我未見過有奸臣以死明誌 真正對呢個地方有感情既人一定知道 佢地個出發點一定係想香港更好
我明白家家有本難唸的經 你可能會因5/8罷工承受唔同程度既壓力 但果班學生所承受既係你既千百倍 佢地為香港義無反顧 受傷 甚至犧牲自己
有人選擇逃避計劃去移民 呢度係你屋企做乜要走?有人選擇保持政治中立 總之唔好影響到我 搵錢係緊要 但無野比你屋企更緊要 老實講你要我不問世事咁去返工 我實在做唔到 良心難安 問心有愧
希望沉默既你能企出黎 無論AL CL SL ML NPL PL乜L都好
真香港人8月5號罷佢老未 救救你屋企 好人一世平安

海邊雀躍的烈女 2019-8-3 11:33 PM

連美國總統侵爺也定為暴動[url=https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190802/bkn-20190802043549939-0802_00972_001.html]https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190802/bkn-20190802043549939-0802_00972_001.html[/url]

海邊雀躍的烈女 2019-8-4 02:06 AM

[attach]10027658[/attach]
頁: [1]
查看完整版本: 齊心攜手護港佑民生