查看完整版本 : 十二星座恋爱分析(上)

山邊默默的救星 2019-8-6 10:49 AM

十二星座恋爱分析(上)

白羊座
白羊座简单直接,中意就去追,佢哋会很热情嘅去追求佢哋所中意嘅异性,勇于表现自己,特咪系家人朋友余越反对佢哋越执着追到手,似乎就系为了证明畀反对自己嘅人睇“我嘅事情我做主”!
白羊座追求嘅异性,一定系积极,聪明,而且也活力满满嘅,尤其对方有点困难得时候,白羊座更系热心肠泛滥,自己也分唔清系同情仲系爱情,系为了证明自己仲系为了攞悦别人!
白羊座真挚嘅恋情可能系发生喺校园,因为年轻所以轻狂,中意就去追!也可能发生喺一见钟情,因为第一感觉总系让人宠宠欲动!唔管系喺边度,都应该系白羊座主动去追求!金牛座金牛内向,中意也唔会轻易表漏,所以金牛座中意一个人都会经历一个比较长嘅过程,直到最后,身边嘅人卒之睇唔下去了,推波助澜了下,金牛座才得偿如愿!金牛座中意活泼可爱嘅类型,因为咁嘅异性能激发金牛座嘅保护欲,咁简单平凡嘅女孩唔就系你需要嘅咩?金牛座嘅初恋从初三开始,喺高中才可能表明,果个叽叽喳喳,刚开始让你生厌反感嘅人,你从嚟冇想到有一天你嘅眼里尽然只有佢!双子座有时候双子座也喺怀疑自己究竟爱过仲系冇爱过,如果系爱过,点解心里冇任何波澜,如果唔爱,又点解总系想靠近对方。想嚟,唔管系边种似乎自己都觉得相处起嚟仲系很愉快嘅!双子座天生爱墟撼嘅性格中意爱讲笑,和周围能打成一片嘅异性,似乎睇到了自己,快了又好处!双子座中意嘅另一半可能系先中意你,唔彻底嘅放弃打动了你,也可能系朋友介绍,倾着倾着觉得相见恨晚,总归双子嘅爱情喺十二星座里平稳嘅幸福着!巨蟹座有点自卑嘅巨蟹,中意一个人,打死唔开口,就咁默默地喺身边观察帮助对方好多年,觉得咁也系幸福。如果刚好幸运嘅对方也中意佢巨蟹,咁巨蟹便系死心塌地嘅爱一辈子,唔管对方将嚟系否会离佢而去,心里永远有佢嘅位置!缺乏勇气嘅巨蟹中意坦率,把佢当成真朋友嘅另一半,咁嘅异性能带畀巨蟹座安全感!巨蟹座嘅爱情大概发生嘅比较接地气,对方无意间嘅帮助自己,自己很感激,也会慢慢嘅关注对方,久而久之,爱意萌生!
狮子座

狮子座嘅中意比较极端,要唔就系默默地埋喺心里,唔敢开口,觉得住喺心里也系幸福!要唔就系热情奔放嘅去追求,男欢女爱很正常,你冇对象,我么对象,我哋两刚好合适,何况我呢人还唔错,唔来往你会后悔嘅!

狮子座中意大气点嘅,嘴巴甜点嘅,有趣点嘅异性,毕竟一辈子很长,总要和有意思又能玩到一块嘅人喺一起!

狮子座嘅爱情除过懵懂嘅学校初恋,大概系食饭阵一见钟情,唱歌阵被对方好喉咙吸引,明明你唱嘅咁烂,佢却总系拍手叫好,讲嘅咁诚实,唔畀你心生欢喜都难!咁嘅狮子座仲系要注意点唔好被花言巧语嘅渣欺呃!处女座
一开始,洁癖嘅处女座根本睇唔上对方,长相一般,学历一般,油嘴滑脷,但系处女座也会有恋爱嘅冲动,刚好对方乜事情都能做到处女座心里去,久而久之,处女座似乎觉得自己有点以貌攞人,咁嘅对方除过外表其他都还可以!
处女座中意嘅另一半一定要有突出嘅特点,系否诚实,工作认真否,家庭背景点样,大嘅问题能过关嘅话,其他业绩冇乜了!
处女座嘅爱情多数发生喺工作中,因为共同相处喺一个环境,对方才能更加了解处女座,两个人也才能有共同话题,共同嘅休闲时间!

異域泛黃的豬豬 2019-8-6 12:04 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

台灣紅色馬桶 2019-8-6 01:56 PM

頁: [1]
查看完整版本: 十二星座恋爱分析(上)