查看完整版本 : 林夏薇fans club大本營

我愛薇薇0630 2019-8-22 20:27

[attach]10127537[/attach]  [attach]10127536[/attach]
朋友們快來玩了~
要記得我們玩這些的時候都帶個話題:
#林夏薇大比拼
:lDD_003::lDD_003:
要一起支持薇薇呀

我愛薇薇0630 2019-8-22 20:27

[attach]10127539[/attach]  [attach]10127538[/attach]
朋友們快來玩了~
要記得我們玩這些的時候都帶個話題:
#林夏薇大比拼
:lDD_003::lDD_003:
要一起支持薇薇呀

我愛薇薇0630 2019-8-23 10:22

好了!我也來寫同人文了🌹🌹
👩:潘朵拉 👧:潘朵美
**
(經過上一次在姻緣石傅子博的「告白」,潘朵拉答應了,他們在一起了。)
**
👩內心O.S.(口快快答應咗佢...但係...念深一層...佢真係鐘意我咩...我今次ge決定有無錯ga....)

👧:(嚇家姐)哇!
-
(👩被嚇,伸手打👧一下)
-
👧:打咩人姐~哇!好威喎,有拖拍喎!拍哂心口話自己係人哋心目中都只係教授喎~咪一樣砌低咗舊玉~點呀~人哋女朋友!
-
👩:我都唔知我自己想點呀!口快快應承咗人,佢係咪真係鐘意我都未知呀!以佢性格,可能只係講下ga咋...唉!總言之我而家好煩,(指住👧)你呀!唔好煩我呀!(推👧)同我(👧被推出房外)出...去....!
-
👧:喂!潘!朵!拉!
**
(👩推了👧出去後,望着桌子上的玫瑰花若有所思)

我愛薇薇0630 2019-8-23 10:23

👩潘朵拉 👨傅子博 🤴侍應
.
(👨約了👩到餐廳)
**
(👩到)
**
👨:(甜笑)拉姑!(👩若有所思地坐下)拉姑?(👩無任何反應)喂!(👩終於有反應)你做咩呀?睇你個樣好唔妥喎...你無事嗎?
.
👩:...吓...我(苦笑)無事呀...
**
👨:你係無事先好(拖了👩的手👩望了👨一眼)你係我女朋友嚟ga嘛!你唔開心要講出嚟呀...(捉緊👩隻手)你唔想講都無所謂,我點都會喺你身邊陪住你,我哋叫嘢食先啦,好唔好?
.
👩:... 好...(看似心事重重)
**
( 點完餐之後,他們吃著自己點的東西。)
**
👨:(見到👩依然若有所思嘅表情,有一啲擔心,決定令👩開心d,並且將自己啱啱砌好咗嘅牛扒放到👩咀的前面)拉姑!食啦~(👩見到後猶豫了一秒並把牛扒吃了, 終於露出半點笑容。)終於識笑返喇咩~ 笑返咪幾好~唔講以為我對你好差呀!
.
👩: 你試下對我差吖,同你分手都似!
.
👨:食完未呀~我去埋單㗎啦!(👩點頭)
**
🤴: 咦?先生?你咪喺上次嗰一個同你女朋友食食下飯走咗去嗰一個人?
.
👨: 咩呀?幾時嘅事呀?我都冇試過同我女朋友食食下飯走咗去!
**
🤴: 我記得嗰陣時候嗰一個幾出名嘅歐陽健仲啱啱死咗添,我咁記得都係因為嗰個明星一死,你就即刻跑咗出去,(見到👩)咦?你唔係同你女朋友一齊嚟㗎咩?點解係佢嘅?仲以為係上一次嗰個女仔㖭~
.
👨:上次嗰一個係我徒弟嚟㗎,今次呢一個先係我女朋友 你唔知頭唔知尾就唔好up得就up啦,唔該積番啲口德,好似你咁樣嘅侍應?唔炒就真係浪費公司資源呀!
.
🤴:(畀👨激嬲咗)你好囉喎!把口想死咁臭呀?我都係講下啫!都埋完單啦!快啲扯啦!呢度唔歡迎你呀!
**
(👩 聽到曬,並且鑽牛角尖,認為👨帶佢嚟呢一度 是因為佢仲掛住阿玉,心情立刻變差。)
**
👨:(望著🤴走向👩)嘩你睇下!而家啲人真係呢...唉唔好講住啦,拉姑你想去邊呀?(拖著👩的手)我陪你吖~(錫咗👩塊面一啖)
.
👩:傅子博,我問你吖... 👨:乜嘢呀?
**
👩:你頭先帶我去嗰一間餐廳,係唔係因為你掛住你同阿玉兩個人嘅時光...你個心裏面...由頭到尾諗嘅...係咪都唔係我....而係佢呀?(眼裏面有少少淚水)
.
👨:拉姑!我冇呀!
.
👩:(忍著淚水)其實如果你嗰一日只不過係一時衝動, 如果你後悔嘅話,我可以當冇聽過,我哋從來都冇開始過㗎...如果你而家後悔,都嚟得切㗎...我唔希望我哋兩個因為咁樣而唔開心,我唔希望你因為咁樣...而冇辦法同你鍾意嘅人一齊呀...
**
👨:(看見👩這個樣子很心痛,並向前攬實👩)傻婆!唔好諗埋一邊啦!我鍾意你呀!
.
👩:(聽唔入耳,並且推開👨)我知道你心裏面嗰個係佢...唔係我呀...我真係唔介意㗎....我可以在冇聽過你嗰日係因緣石講嘅嗰一番說話,我真係可以當冇聽過㗎...
.
👨: 拉姑呀...我鍾意嗰個真係你呀!你唔好再諗埋一邊啦....
**
👩:或者咁,我畀啲時間你諗下你真正鍾意嘅係邊一個,十日啦...十日之後你再答我,我哋呢十日就唔好見住先,十日之後你有答覆,你先再嚟搵我....拜拜!
.
👨:(拉住👩的手)拉姑!拉姑你唔好走呀!(👩撥開了👨的手,並且走去)喂!拉姑!
**
(👩走去)
**
👨內心O.S.(唉!個傻婆又諗埋一邊....點算呀...唉...)
我已盡力了...我寫得不好各位大大請不要怪我...

我愛薇薇0630 2019-8-23 10:32

又是宣傳時間了~
大家快啲下載微博入呢一個群啦!
係呢一個群裏面,有一大班好鬼多嘢講嘅fans同你傾計,
薇薇會空降,每一次空降都好熱鬧呢!
仲有好多技術上嘅問題可以喺呢一個group嗰度搵人答你,
各種表情包,貼圖...仲有好多嘢都會喺呢一個group第一時間send出嚟!
咁好嘅一個group,大家仲唔快啲下載微博,一齊入呢一個group支持薇薇?
到5000嘅時候想入呢一個group就難啦~[attach]10129755[/attach]

าา 2019-8-23 12:08

家中設大水池 林夏薇偕三愛犬戶外玩水

林夏薇主演的無綫劇集《十二傳說》播映完畢不久,暫時有空檔的她,也會盡量將時間留給家庭,家中三隻可愛狗狗,當然也不少得。

林夏薇這天換上超短褲,在家中的闊落的戶外位置設置了一個頗大的圓型膠水池,與三隻愛犬在池中又走又跳,非常開心。林夏薇不時用手將水潑向狗狗,又向牠們射水,雖然林夏薇和狗狗都幾乎由頭到腳都濕透,但在這炎炎夏日,也是很好的降溫活動。林夏薇在IG上載短片之餘,亦留言:「接下來麻麻開工又忙了~有時間就多陪伴我家三個大寶貝!」事後很多網友也大讚林夏薇皮膚白滑之外,亦有不少人對她所處的大宅很有興趣,留言指「間屋好大」和「風景好靚」。
[url]https://news.modia.com.hk/2019/08/22/139415/%E5%AE%B6%E4%B8%AD%E8%A8%AD%E5%A4%A7%E6%B0%B4%E6%B1%A0-%E6%9E%97%E5%A4%8F%E8%96%87%E5%81%95%E4%B8%89%E6%84%9B%E7%8A%AC%E6%88%B6%E5%A4%96%E7%8E%A9%E6%B0%B4/[/url]

我愛薇薇0630 2019-8-23 12:15

[quote]原帖由 [i]าา[/i] 於 2019-8-23 12:08 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=505364383&ptid=28452540][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
家中設大水池 林夏薇偕三愛犬戶外玩水

林夏薇主演的無綫劇集《十二傳說》播映完畢不久,暫時有空檔的她,也會盡量將時間留給家庭,家中三隻可愛狗狗,當然也不少得。

林夏薇這天換上超短褲,在家中的闊落的戶外位置設置了一個頗大的圓型膠水池,與三隻愛犬在池中又走又跳,非常開心。林夏薇不時用手將水潑向狗狗,又向牠們射水,雖然林夏薇和狗狗都幾乎由頭到腳都濕透,但在這炎炎夏日,也是很好的降溫活動。林夏薇 ... [/quote]

好👍🏻

前往可愛的蛋 2019-8-23 14:56

薇薇真系靚靚女噶[attach]10131012[/attach]

我愛薇薇0630 2019-8-23 15:47

[quote]原帖由 [i]前往可愛的蛋[/i] 於 2019-8-23 02:56 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=505373265&ptid=28452540][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
薇薇真系靚靚女噶 [/quote]

對呀:lDD_001::lDD_001:

我愛薇薇0630 2019-8-24 12:09

[attach]10135365[/attach]
大家有興趣可以加進來

ILRLFE0630 2019-8-24 13:13

u are love.rosina_lam.forever?(in ig)

我愛薇薇0630 2019-8-24 13:18

[quote]原帖由 [i]ILRLFE0630[/i] 於 2019-8-24 01:13 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=505429167&ptid=28452540][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
u are love.rosina_lam.forever?(in ig) [/quote]

我愛薇薇0630 2019-8-24 17:19

👧🏻hi~
我叫傅寧心,係嗰個變態麻甩佬嘅超級超級超級疏堂親戚,我爹哋媽咪因為意外而死咗...最後光頭伯伯肯收留我,所以我就住咗喺佢哋屋企...點估都估唔到變態麻甩佬可以溝到女?仲要第一次同佢見面竟然見到佢指住個海嘅兩邊喺度猶豫緊究竟救邊一個女仔先...嗰陣時我仲未知佢係邊個...見到佢咁嘅樣仲要笑咗佢一大餐! 真係超級唔想同個變態麻甩佬一齊住囉.....
😂😂😂越嚟越唔知自己想寫啲咩
@rosinalam
#十二傳說
#潘朵拉
[attach]10136706[/attach]

我愛薇薇0630 2019-8-24 17:20

今次好長😂😂🌹🌹
👩潘朵拉 👨傅子博 👧🏻傅寧心 👴傅通明
** (👧🏻拉着行李入來)
**
.
👧🏻:多謝晒你呀!光頭阿伯,呸!傅教授,好彩你哋很收留我咋!
.
👴:(微笑)唔使~親戚一場,幫得點都要幫嘅!嚟啦,入嚟擺低啲嘢先。
**
(👧🏻一進來,看見👨的表情十分憂鬱,二人對視,十分驚訝。)
.
👧🏻👨:你點解會喺度㗎? // ( 畫面回到易sir叫👨做出與果阿玉同👩跌落海會救邊個先嘅選擇,易sir在車上等👨。)
**
(👧🏻毫無聲音地走到👨面前。)
**
👧🏻:先生?(👨被嚇)你喺度做緊啲咩?你...指住兩邊嘅海...咩都冇㗎喎...你...精神有問題?
.
👨:餵!阿靚妹,你就精神有問題!大人嘅嘢你唔明㗎喇!彈開啦!(仍然沉思著這一個國際級假設性問題。)
.
👧🏻:咩喎!唔好睇小我喎!你老咋嘛!死變態麻甩佬! 我嚟問路㗎咋!不過睇你個樣都唔知喺邊㗎啦!問嚟都多餘,你繼續喺度你嘅神經啦!我唔鬼理你呀!
.
👨: 拿,一係咁,路呢我就一定知喺邊㗎喇,你答我一個問題先,好唔好?
.
👧🏻:你喜囉!
.
**
👨: 拿姐係我問你吖!如果兩個女仔,一個係你鍾意嘅,另一個係你師父兼老友,你會救邊個先?
.
👧🏻:嘩~呢一個問題?你仲猶疑啲咩呀?梗係夠你鍾意嗰個啦!你唔係咁都揀唔到呀嘛?
.
👨:但係另一個係你師父嚟架喎...你唔夠佢,佢點算呀?
.
👧🏻:咁你咪夠你師父囉!
.
👨: 但係救咗拉姑嘅話,大舊點算呀?唔通我睇住佢死咩?
.
**
👧🏻:(反白眼)大佬呀!你諗呢啲問題作賤自己做咩啫?你揀唔到就唔好去諗啦聰明!
.
👨:我就係因為想知答案先問你嘅啫!你而家又拋番個波畀我你想點呀?阿靚妹!
.
👧🏻:你口口聲聲話你鍾意嗰一個女仔,但係當危急關頭你仲猶豫緊究竟係救佢定係救你師父,你究竟係鍾意你師父定還是係鍾意佢㗎?
.
**
👨:黐線啦!我點會鍾意拉姑(突然停頓了)呀....
.
👧🏻:拿拿拿!你講呢句嘢嘅時候一啲說服力都冇囉! 你自己返去念清楚你究竟鍾意嘅係邊個啦!你師父呀瑪?拉姑呀瑪?我就放長雙眼睇你究竟揀邊個!我就答咗你啦,我而家問你,港大點去?
.
👨:(不屑)港大港大,你去搭地鐵啦你!
.
👧🏻:乜咁㗎!
**
//
👧🏻:傅老師,呢個係乜水呀?佢點解會喺度㗎?
.
👴:佢係我個仔,就梗係喺度啦~
.
👧🏻:我唔係好想對住佢喎.....
.
👨:有本事你咪走囉!你估我好想你留喺度呀?
.
**
👴:博仔!你唔好咁啦!雖然佢係我哋嘅遠房親戚姐...但係佢爹哋媽咪出咗意外,冇辦法先會住喺呢一度,你哋兩個就互相遷就下啦!
.
👧🏻👨:嗯...
**
👨:(依然唉聲嘆氣,為十日嘅期限感到迷惘。)(好細聲)拉姑...你究竟想我點呀...
**
(突然👴電話響)
**
👴:喂?拉拉?
.
👩:傅老師,
.
👴:你搵我,做咩呀?
.
👩:我...想問你地星期日得唔得閒呀....得閒嘅話不如去中文大學同阿斯佢聚一聚舊?我哋都好耐冇一齊聚過舊啦!
.
👴:好呀,你放心,(望了👨一眼)你想見嘅人我一定會帶嚟嘅。
.
👩:千祈唔好!傅老師,我唔想佢嚟呀!(內心其實好想見到佢。)
.
**
👴:拉拉,到時先講啦!我去做自己嘢先啦,拜拜!
.
👩:傅老.....(👴cut咗線)
.
👩內心O.S.(死啦...我要點樣面對佢呀...)
.
**
(👴聽完電話之後,走向👧🏻👨)
**
👴:博仔,星期日我哋一齊去一轉中大,我想同我老友聚一聚舊。你唔好放我飛機呀!
.
👨:老豆呀....(👧🏻插嘴)
.
👧🏻:以中大我未去過喎!我又要去!
.
👴:好呀!
**
好啦準備繼續寫啦🌹🌹
留意返👧🏻16歲
@rosinalam
#十二傳說 
#潘朵拉
[attach]10136710[/attach]

我愛薇薇0630 2019-8-24 17:21

我寫完啦~
今次係同人哋寫嘅一齊出,
多謝曬你嘅劇情
@apple_with_peel__
👩潘朵拉
**
(瞓咗喺張床度,開始諗返起佢同博係因緣石嗰日發生嘅嘢。)
**
//
「我哋一齊經歷咗十一個傳說,次次都揾到真相。」
.
傅子博轉過身,看著潘朵拉
.
「我真係好想知道,第十二個傳說究竟係唔係真嘅。」
.
潘朵拉帶著複雜的眼神看著傅子博。
.
「我就好想啦」
.
傅子博伸出手
.
「你想唔想?」
.
潘朵拉低頭抿嘴一笑,三步併作兩步跑上樓梯,握著傅子博的手。
.
「難得你咁踴躍」
.
他們握住的手變成十指緊扣
.
「我冇理由掃你興架」
.
傅子博若有所思的看著姻緣石。
.
「依個係第十二個傳說,亦都係我老豆嘅論文入面最後一個嘅傳說。」
.
潘朵拉看著眼前的傅子博。
.
「但係…」
.
傅子輕輕博捧著潘朵拉的臉。
.
「依個亦都係我哋嘅開始,我希望我哋可以好似傳說咁,永永遠遠咁一齊」
.
潘朵拉聽到後,用手指敲了一下傅子博的腦袋。
.
「同你講咗幾多次,傳說係用嚟掩飾一啲嘢,你話好似傳說咁係咩意思?」
.
傅子博摸著發痛的腦袋,扁著嘴。
.
潘朵拉看著傅子博滑稽的樣子,笑了起來。
.
「但係我願意同你一齊經歷更多嘅傳説,永永遠遠咁係埋一齊。」
//
**
👩:永永遠遠咁係埋一齊?
.
(起身行咗去書枱嘅旁邊,又望住嗰一朵玫瑰乾花)
**
.
👩:真係得咩........傅子博........(甜笑,但係冇幾耐之後喊。)
.
👩:傅子博.....我真係好鐘意你呀...但係點解....
.
**
(好小心咁樣拎起咗嗰一朵玫瑰花,開始諗返起喺電視台嗰一個場面。)
**
//
傅子博望了黃玉幾眼,最後先將手上嗰枝花比咗拉姑。
//
**
👩: 點解......我對你心動嘅嗰一刻.....你個心諗嘅...都依然唔係我.......
.
(又回憶起黃玉跌低嘅嗰陣時。)
//
「拎著啦」
「拎埋佢嗰個!」
//
**
👩:佢....係唯一一個令你咁著緊嘅人....我點都比唔上佢.........
**
(👩回憶起同阿博嘅各種記憶。)
👩: 點解次次我對呢段關係有信心嘅時候,你都要令我絕望.....到我死咗心.....你又要畀返我希望呀?
**
(喺房裏面靜靜咁喊得好犀利。)
**
👩:傅子博....我聽日點面對你呀?
@rosinalam
#十二傳說
#潘朵拉
[attach]10136714[/attach]

高達小小師兄 2019-8-26 19:24

哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈,我又回來了,終于下起了香討的APP,薇薇麻麻愛你啊

我愛薇薇0630 2019-8-26 19:30

[quote]原帖由 [i]高達小小師兄[/i] 於 2019-8-26 07:24 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=505582437&ptid=28452540][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈,我又回來了,終于下起了香討的APP,薇薇麻麻愛你啊 [/quote]

你終於來了

高達小小師兄 2019-8-26 23:40

[quote]原帖由 [i]我愛薇薇0630[/i] 於 2019-8-26 07:30 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=505582698&ptid=28452540][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

你終於來了 [/quote]

是的:fst_001::fst_001:

我愛薇薇0630 2019-8-26 23:41

[quote]原帖由 [i]高達小小師兄[/i] 於 2019-8-26 11:40 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=505597395&ptid=28452540][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

是的:fst_001::fst_001: [/quote]

:lDD_001:

我愛薇薇0630 2019-8-29 14:27

😀

าา 2019-8-29 18:44

舊拍檔互窒 林夏薇笑陳家樂豬隊友

【晴報專訊】林夏薇(薇薇)與陳家樂去年因合作劇集《逆緣》成為好友,默契十足的他們前晚拍住上,錄影汪明荃主持的無綫遊戲節目《娛樂大家》。不過薇薇乘機取笑陳家樂「懶醒」,實質是豬隊友,二人互窒相當搞笑。

林夏薇與陳家樂繼《逆緣》後「再續前緣」玩遊戲,家樂笑言因彼此「太夾」︰「我哋之前一齊去玩Do姐(鄭裕玲)嘅遊戲節目,贏咗成萬蚊,所以即刻被監製垂青,挑戰汪阿姐(汪明荃)嘅節目。」

家樂自認玩遊戲最醒,同時又讚薇薇直覺夠準,即被薇薇取笑說︰「頭先試玩,發覺家樂係豬隊友,我明明救咗佢兩次,佢反而指住話我係兇手。」家樂笑言其實是陰謀,令其他參賽者以為他們不咬弦︰「咁敵人鬆懈,我哋就可以贏錢。」他們更互相提點對方「醒少少」。家樂又自言性格不服輸,有利於玩遊戲,薇薇聞言笑說︰「佢係玩家!我係指遊戲王嗰隻!」是否拍戲時發現家樂是玩家?薇薇扮傻說︰「我唔知呀,我一陣同家樂同隊,要小心啲講嘢。」家樂聞言無奈說︰「薇薇成日都蝦我。」

唱歌試音無下文

另外,薇薇早前被指想加入樂壇,她澄清只是純粹喜歡唱歌,家樂即揶揄說︰「薇薇唱歌無可能啦,我哋曾經諗住合唱劇集主題曲,不過監製聽咗我哋嘅歌聲後無下文,就知道咩事啦!」薇薇坦言,演戲與唱歌兩者之間,自己還是比較喜歡演戲︰「不過有機會都會試下唱歌,之前上過《流行經典50年》,或者去下登台,已經好開心。」
[url]http://www.etnet.com.hk/www/tc/lifestyle/internationalaffairs/entertainment/61807[/url]

Allfake 2019-9-8 08:58

薇薇的新劇會是這部嗎?逆天奇案,陳展鵬在拍這部

林夏薇小粉絲 2019-9-8 22:09

hello 我是薇薇既粉絲

我愛薇薇0630 2019-9-9 17:41

[quote]原帖由 [i]Allfake[/i] 於 2019-9-8 08:58 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=506350875&ptid=28452540][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
薇薇的新劇會是這部嗎?逆天奇案,陳展鵬在拍這部 [/quote]

係呀冇錯
[attach]10213993[/attach]

我愛薇薇0630 2019-9-9 17:42

[quote]原帖由 [i]林夏薇小粉絲[/i] 於 2019-9-8 10:09 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=506392047&ptid=28452540][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
hello 我是薇薇既粉絲 [/quote]

hello

าา 2019-10-8 23:10

聽晚金宵大廈會有薇薇

光影123 2020-5-10 12:40

助力助力
頁: 1 2 3 [4]
查看完整版本: 林夏薇fans club大本營