查看完整版本 : 韓語學校分享

jennieccc123 2019-8-21 11:17 AM

韓語學校分享

我最近報左間叫SungLee Korean,見佢學費9百幾,平平就試下。

啲老師全部都韓國人,教得又幾好,好有心機。一班有唔會太多人,聽人講大學個啲成四十幾人一班,完全學唔到野。呢度人少少,有唔識又可以即刻問。

佢教既野又平均,聽寫講都會練。我有啲朋友讀既學校可能淨係偏埋一邊,變左淨係講ok or 淨係寫ok。
大家都可以分享下韓文心得,交流下:loveliness:

活潑豬豬 2019-10-8 06:34 PM

大學其實都好好,一班只會有10幾人,聽說讀寫都會教同考!不過出面人報吾到

雨中不安的黑頭 2019-10-11 02:56 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

我是賣料又如何 2019-10-16 10:49 PM

留名

Mary100 2019-12-13 03:18 AM

我係香港讀過唔少韓文學校,大型中型蚊型都讀過有5-6間😂😂讀到而家4級,開始慢慢比較到咩學校教得好咩學校呃鐘,所以我再簡韓文學校讀要求有d高
我自己就鐘意多d練口語練會話既,學語言最重要都係識講或同到當地人溝通,但呢樣真係好多學校都冇好失望,我指唔係讀課文讀生字,而係自己用韓文諗句子做會話
最記得有一間韓文學校唔開名啦,之前走去試堂試佢中級班,一堂3個鐘扣除休息時間剩返2個半鐘,起碼有超過1個半鐘時間係到自己寫野做練習,大佬明呃鐘姐,練習我自己返去做都得啦駛唔駛花咁多時間係堂上做,結果3個鐘既堂,我計住,我開口講韓文時間10分鐘都冇,激到我死!班同學又冇黎反應一味抄抄抄,個個都唔敢開口講,同我完全相反我係好想講多d,但奈何班中同學咁怕羞,上左一堂已經頂唔住悶到嘔
但之後都搵到d唔錯夾到自己既學校,起碼多返少少會話練習,上2個鐘時間好快過,全部韓藉老師好有心教,同學都好俾貨好岩傾大家都有heart學🥰搵岩就keep住學落去~

realmudull 2019-12-25 11:51 PM

有上過space 但人太多。學文法可以,講就唔得了
睇youtube都係一個唔錯既方法, mira多人睇,都 ok. 仲有喱個:
[url]https://youtube.com/cryingoppa[/url]

秋天異車手 2020-1-6 03:59 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

龍爺粉絲 2020-1-15 10:12 AM

一邊做工一邊學韓文,會唔會好難?
頁: [1]
查看完整版本: 韓語學校分享