查看完整版本 : 怎解林卓廷不拉人?

利JOE 2019-8-21 10:53 PM

怎解林卓廷不拉人?

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

airyou 2019-8-22 10:17 PM

因為曱甴

香水格格 2019-8-23 08:20 AM

元朗721

當時喺車站闡口果位林垃圾議員同黑衣人撩白衣人入闡,點解黑衣人唔企定定喺闡口果度對抗?點解黑衣人當時唔出闡?點解黑衣人要專登跑上月台?點解黑衣人要衝入列車喱喺無辜乘客身邊?好明顯有人事先教路,先撩者賤,然後迫列車無法開出或閂門,再混入車卡內,令無辜乘客做左擋箭牌混亂中被打,咁就有條件拍片大做文章!而最後大家睇倒d乜?見倒大部分受傷者係普通乘客,見倒疑似大肚婆倒地,見倒大叔成身䕨條印,而為黑衣人打頭陣嘅林垃圾議員只係嘴角流血咋!

林卓廷精心部署

話你知點解,劇本一早寫好
長者被警察打,被捕三人當中,其中一個係已離職警察,學暴徒屈警察手段,唔排除果3位警察係黃絲卧底:smile_o10:

喺818和平示威後,明顯有人怕勇武派收手,唔想見倒大家和平抗爭,所以要喺適當時候820出手上黃牌,等大家再次仇警,尋晚821暴徒再次無差別襲擊警察及破壞港鐵就係最好例子。

以下是北區醫院聲明:

該名62歲男病人6月25日由警員押送下到北區醫院急症室求醫。病人於6月26日出院。

北區醫院於6月27日曾接獲「議員」查詢,指「該病人」向其反映6月26日留院期間曾遭警方不恰當對待。

北區醫院於7月4日接獲「議員轉介該病人索取留醫期間cctv影像複本的申請」,「院方按個人資料﹙私隱﹚條例及醫管局相關實務守則規定處理」,並於8月12日向申請人提供有關資料。院方經「病人代表即議員辦事處」詢問是否需要報警處理,「對方表示無需要報警」。

以下是警方記者會聲明:

公關部謝警司透露,6月底時已收到「事主兒子」的投訴,但投訴警察課「其後一直未能聯絡到他們」,並承認至「8月20日片段曝光」,才「首次」見到相關錄像及知悉病房有閉路電視,遂展開調查及拘捕行動。

即係6月26日事主被打,6月27日兒子向警察投訴老豆被人打,而事主自己就向議員投訴被警察打,仲即時拍照比議員,當時雙方未有cctv片,事後警察聯絡唔到事主,7月4日議員代事主向醫院申請取cctv,8月12日議員拎到cctv副本,「醫院問議員是否需報警,議員話無需要」,「然後警察又一直聯絡唔到事主及其兒子」,到8月18日大家和平理性遊行,警方無需武力清場,議員8月12日收到證據但一直唔公開,見818示威活動和平,到8月20日就公開此片

等大家以為6月尾被打,有人投訴警察但警察完全唔做野,要等到搵議員幫手,件事先揚開,身邊好多人都係咁諗。
實則就係事主一家可能受議員教路,呢頭個仔627投訴警察打老豆,果頭就一直唔聽警察電話唔覆email,等警察搵唔到佢老豆冇得查,唔好唔記得向警察投訴只係佢個仔,佢個仔冇出示過老豆傷痕證據,事後全家又唔聽電話,警察點知佢個仔係咪報假案?但好奇係同一日(627)佢老豆自己又識去議員果度影相留證據喎,但就唔順便去警署?當時議員見倒傷痕,係咪有責任陪佢到警署報案?定係佢地有心部署,等議員拎到重要證據,適當時機再拎出尼,到時再製造輿論!然而到開庭審理,律政師竟然未能聯絡倒事主,到底事主想玩咩野?點解警察搵你唔倒,律政師又搵你唔倒,得議員先搵倒你:smile_o10:

警察知法犯法固然可恨,但呢位議員都居心叵測:smile_o01:

利JOE 2019-8-24 12:22 AM

都没有 2019-8-25 09:57 AM

[quote]原帖由 [i]利JOE[/i] 於 2019-8-21 10:53 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=505277235&ptid=28463044][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
元朗林卓廷有份参與打鬥警方拉了多人林卓廷冇拉呢?怎解? [/quote]

明明件事未查清楚,只能話係係兩幫人打鬥,最多可以話打鬥中傷及無辜市民。白衫講明針對黑衫,林生自己發佈嘅片段可見佢帶隊入元朗挑釁白衫。

點解當晚傳媒就可以定性咗話元朗黑社會無差别襲擊途人?

[[i] 本帖最後由 都没有 於 2019-8-25 10:03 AM 編輯 [/i]]

利JOE 2019-8-25 01:03 PM

利JOE 2019-8-25 01:04 PM

利JOE 2019-8-28 05:49 PM

simonfdf 2019-8-28 11:39 PM

SamWonghk1978 2019-8-29 12:24 AM

[quote]原帖由 [i]利JOE[/i] 於 2019-8-21 10:53 PM 發表 [url=https://news.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=505277235&ptid=28463044][img]https://news.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
元朗林卓廷有份参與打鬥警方拉了多人林卓廷冇拉呢?怎解? [/quote]
重組句子,怎解/林卓廷/不拉/人
1  怎解林卓廷不拉人?
2. 怎解人不拉林卓廷?
3. 人怎解不拉林卓廷?
4. 人不拉林卓廷怎解?
我想你是指2-4 的意思吧?

law31 2019-8-29 12:29 AM

[quote]原帖由 [i]都没有[/i] 於 2019-8-25 09:57 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=505480853&ptid=28463044][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

明明件事未查清楚,只能話係係兩幫人打鬥,最多可以話打鬥中傷及無辜市民。白衫講明針對黑衫,林生自己發佈嘅片段可見佢帶隊入元朗挑釁白衫。

點解當晚傳媒就可以定性咗話元朗黑社會無差别襲擊途人? ... [/quote]

如果白衫係被起訴暴動罪。黑衫起碼要拉十件八件。律政司真係好撚唔掂。

利JOE 2019-8-29 01:09 AM

都没有 2019-9-2 03:04 AM

係囉,林生帶隊入元朗嘅喎

利JOE 2019-9-2 10:29 AM

raywoo80 2019-10-3 06:26 PM

明天拉。

利JOE 2019-10-3 07:38 PM

巨大的碼頭 2019-10-15 01:16 AM

大測量師炳文 2019-10-15 08:22 AM

屌!三白眼衹會扇動!不會理真假!
不是人!
頁: [1]
查看完整版本: 怎解林卓廷不拉人?