查看完整版本 : 呢張遠古壁畫系外國版嘅伏羲和女媧咩?

核心扁扁的榴槤 2019-9-1 04:04 PM

呢張遠古壁畫系外國版嘅伏羲和女媧咩?

偶然喺youtube睇到呢張圖,忽然有了聯想,趕緊和大家分享。
    在意大利一個叫Val camonica嘅石窟牆上發現有壁畫,考古學家認為創造嘅時間系公元前10000年。
[attach]10175884[/attach]
    睇佢哋手里拿嘅工具,好像和中國古代伏羲女媧圖里嘅規和矩很像啊。我系相信中國神話來源於蘇美爾,伏羲女媧就系enki和寧瑪。呢副意大利嘅遠古壁畫會唔會也系畫嘅呢兩位呢?
[attach]10175885[/attach]

李文佳 2019-9-4 06:54 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

lijiafeng1403 2019-9-5 10:04 AM

有外星人帮我们吗?

lijiafeng1403 2019-9-5 10:06 AM

仔细看看,应该是外星人,头上都有个罩。

lijiafeng1403 2019-9-5 10:13 AM

没人看吗?有专业的人给解释一下吗?

魚仔曲其 2019-9-7 12:00 PM

人類本來就系外星生物加入自己dna。先進化到現在既人類。。無論神話或邏輯性。都合情合理。。。人類進化過程中。有部分系突破性進化既

heyunting1 2019-9-8 10:57 AM

強勢玩家 2019-9-8 12:22 PM

係黃帝同蚩尤隻揪至啱。

沉睡泛黃的西瓜 2019-9-24 02:23 PM

西九野生的採購 2019-9-29 09:56 AM

西九野生的採購 2019-12-10 09:36 AM

無盡的未來 2019-12-14 02:59 PM

仔細看看很像,我想起共濟會標誌都有規和矩,會唔會有關連?
頁: [1]
查看完整版本: 呢張遠古壁畫系外國版嘅伏羲和女媧咩?