查看完整版本 : 英雄聯盟公認五大最難操作

劍非道 2019-9-3 05:32 PM

英雄聯盟公認五大最難操作

英雄聯盟作為當下最火嘅一款游戲,游戲中嘅英雄也都有自己獨特嘅技能跟玩法,一些英雄嘅技能喺釋放時會有抬手動作,所以喺配合閃依家還能打出非常好嘅效果,而有嘅英雄一些連招操作起嚟也系比較難,下面就為大家介紹一下英雄聯盟中玩家們公認最難嘅五大操作,唔系本命英雄基本都唔會。
[attach]10186036[/attach]

劍非道 2019-9-3 05:36 PM

五、W閃
其實盲僧系英雄聯盟中操作起嚟比較炫酷嘅一個英雄,所以很多玩家都比較中意拿出嚟秀。當盲僧擁有閃依家可以打出很多亮眼嘅操作,比如講最基礎嘅R閃跟E閃。之不過盲僧嘅W閃對一般玩家嚟講仲系比較難嘅,有研究過嘅玩家應該知,盲僧喺郁時W閃系很難掂嘅,所以喺使用時一般都系先按S再眼W閃。

劍非道 2019-9-3 05:38 PM

四、亞索EQ閃
亞索作為全英雄聯盟中最快樂嘅英雄,但系該英雄真正操作起嚟仲系蠻難嘅,咁自然也系有很多亮眼嘅操作,而亞索最基本嘅操作莫過於EQ閃了,喺集到風陣,EQ轉起嚟嘅同時,閃現到敵人身邊,用風擊飛敵人,最後再接一個大招,呢種操作一般都系喺E敵人距離唔夠時,通過E小兵加上閃現嘅距離,掂將敵人擊飛,而且呢種操作一般敵人也系很難反應過嚟。

發現了恬靜 2019-9-4 09:16 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

盜千心 2019-9-5 12:09 PM

請問對新手來說 那一隻最易操作

車站浪漫的牛 2019-9-5 04:03 PM

劍龍撞擊 2019-9-5 04:33 PM

KiraYoshikage 2019-9-6 11:32 AM

西部永恆的羔羊 2019-9-9 04:12 PM

劍非道 2019-9-9 04:15 PM

三、螳螂蜻蜓點水
蜻蜓點水可以系英雄聯盟中比較亮眼嘅操作,而使用該操作嘅英雄就系螳螂了,由於螳螂嘅E技能喺擊殺抑或喺助攻時就會刷新,並且螳螂喺E嘅空中可以使用Q技能,所以才會有蜻蜓點水嘅操作。要想打出蜻蜓點水比較要掌握好節奏,而且手速要快,最關鍵系刷新後嘅E技能釋放時間要把握好,其實該操作只要搵到感覺仲系比較容易學會嘅。

劍非道 2019-9-9 04:16 PM

二、沙皇帶人飄移
沙皇早期喺比賽中仲系經常會睇見嘅,之之不過由於被削好幾次,而該英雄也系很難有上場嘅機會。而沙皇最難嘅操作就系帶人飄逸了,雖然該操作仲系比較實用,但系由於難度較高,而且很容易失誤,所以就連一般職業選手都唔敢輕易嘗試,而按鍵嘅釋放順序則系先W然後再E,等E還冇到沙兵身上時Q返嚟,從而沙皇也會跟着Q返嚟,與此同時喺返嚟嘅途中釋放R,將敵人一同帶過嚟。

劍非道 2019-9-9 04:16 PM

一、德萊文四把斧子
德萊文呢個英雄相信大多數玩家都比較愛玩,主要系因為德萊文擁有斧子平A傷害極高,而且仲系一個滾雪球能力非常強嘅英雄。而德萊文最難嘅操作就系同時擁有四把斧子,而該操作難度也系極高,只要冇接到一把,抑或攻速唔夠就很難使用出嚟,就算系上千局嘅德萊文最多喺打靜止嘅敵人擁有四把斧子,比如講大龍,而喺打團中真正擁有四把斧子嘅人絕對系大神。

brycelindsey 2019-9-16 02:59 PM

草莓菠蘿 2020-4-23 12:50 PM

冇最弱英雄 只有最強嘅召喚師

xxyanlixx 2020-4-24 03:22 PM

睇FAKER玩AZIR已知呢隻嘢幾難玩,
但就係佢咁難玩所以佢用,
用得好對手亦好難捉摸

樓上會考試 2020-4-25 08:58 AM

頁: [1]
查看完整版本: 英雄聯盟公認五大最難操作