查看完整版本 : 請問有無人遇過健身中心既騙案?想尋求法律援助及諮詢

Lamzylldelemon 2019-9-28 04:58 PM

請問有無人遇過健身中心既騙案?想尋求法律援助及諮詢

小妹之前想減肥去做瑜珈,後來俾間嘢叫我簽約。而合約內容為期十二個月,$844/月。之後我俾左$2187: 會費$499,$844(Oct), $844月尾。之後每月自動轉帳$844。我話無錢,公司不停sale唔同既plan俾我,依家我只想停左個自動轉帳。我都知道自己瀨左嘢,請問有無人遇過類似既騙案?又可以係邊到尋求法律援助及諮詢等?🙇🏻‍♀️🙏🙏🙏🙏
[attach]10305814[/attach][attach]10305815[/attach][attach]10305816[/attach][attach]10305817[/attach][attach]10305818[/attach][attach]10305819[/attach]

今天懷舊的水樽 2019-9-28 05:50 PM

佢扼你咩先? 簽咗約已經死得, 你為有做一年後即刻申除消啦:funk:

louie186 2019-9-28 06:23 PM

人地講得好清楚,點樣騙案法,麻煩解釋下

wahcli 2019-9-28 10:02 PM

去消委會求助啦。

a9358777 2019-9-29 01:44 AM

搵社工
好采唔算大數  距都唔算扼既 係你比距哄到姐

andyyyy 2019-9-29 09:15 AM

八百幾蚊一個月,又寫明十二個月,佢呃你啲乜?比左錢不如勤啲上去做運動賺盡佢啦,話唔定你將來可以成為瑜珈女強人呢!

咸B 2019-9-29 04:27 PM

不過,呢件事人哋好似無"騙"你喎!

你全部自願簽名同意付款!!!

人哋"騙"左你乜呢?

但你就係標题話"騙案''喎!!!

你都自相矛盾!

仲有,付$方式人哋剔左Eps,並非信用咭每月付錢!

[[i] 本帖最後由 咸B 於 2019-9-29 04:34 PM 編輯 [/i]]

咸B 2019-10-4 09:23 PM

楼主玩失踪了!??

秋天大山頭 2019-10-6 09:08 PM

去消費者委員會投訴試下

winter88soldier 2019-10-7 05:01 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

股市係我提款機 2019-10-10 11:33 PM

Cut 左自動轉帳先啦, 咁你都只係蝕最後一個月月費, 佢搵你追數你咪先同佢講數囉, 不過睇你都輸硬, 簽曬約, 應該要付足12個月月費

HazelLam林渝敏 2019-10-11 12:29 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

咸B 2019-10-11 08:37 PM

[quote]原帖由 [i]HazelLam林渝敏[/i] 於 2019-10-11 12:29 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=508203618&ptid=28562219][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
如果Cut唔到自動轉賬,

你可以取消銀行Account。

點解你要揾律師?

你係自願報瑜珈Course,

無人強迫你去報名,

律師費好貴㗎,

除非你有豐厚嘅家底。 ... [/quote]

Cut左自動轉赈,會揾收数公司上門收另外11個月!
頁: [1]
查看完整版本: 請問有無人遇過健身中心既騙案?想尋求法律援助及諮詢