查看完整版本 : Ticwatch S2同fitbit versa2你會揀邊隻?

toybidder2007 2019-10-2 11:28 AM

Ticwatch S2同fitbit versa2你會揀邊隻?

價性比你會點揀?
不知fitbit versa2有冇話音輸入轉文字覆whatsapp呢?

SAM_LI0921 2020-1-25 10:58 PM

比我揀我會揀ticwatch s2, 因為fitbit versa2唔太適合香港用係。fitbit versa2顯示唔到部分中文字,例如:睇、唔、咁、冇,依啲字我地經常會用到,如果顯示唔到都幾唔方便,變左有時收到訊息都未必完全清楚個內容係咩。新功能amazon alexa 喺香港係唔支援的,你要喺設定地區選擇其他地方先可以用到,但係唔支援廣東話。另外,我問左代理商,語音回覆都唔支援廣東話,只支援英文或普通話或者其他語言。相比之下,ticwatch s2就適合香港用,因為Google assistant支援廣東話,可以透過隻錶用廣東話覆訊息,比較實用。而且wear os的可玩性比較高,多第三方錶盤下載,而fitbit要下載錶盤就只可以喺fitbit 的app store度下載。
頁: [1]
查看完整版本: Ticwatch S2同fitbit versa2你會揀邊隻?