查看完整版本 : 以下食店需預早訂位嗎?

applechow 2019-10-25 05:21 PM

各位好:
因會稍後2人到首爾住弘大, 因多年無去, 請問以下食店需網上預約嗎? 好食嗎?可有其他食台推介嗎?
1. 百年百歲參雞湯 - 是否全隻雞及可外帶包裝可帶回港?
2. 炭燒風川鰻魚- 可2人食嗎?是叫套餐嗎?
3. 醬蟹- 阿峴洞 / 花蟹堂要預早多久訂位? 可叫酒店代訂嗎? 兩間那間較好食?
4. 波拉梅站嘅八八海鮮鍋-可有2人套餐嗎? 有龍蝦嗎?
與 海足해족,在弘大海神鍋, 兩間那間較好?
5. 馬場洞石信-會早收嗎? 有休息日嗎? 也需訂位?
6. 請問在弘大烤肉那一間較好吃?

謝謝各位可幫忙提供一下資料!!

牛雜 2019-10-25 07:23 PM

1.全雞,細隻,好似有包裝版本售賣~

2.2人起跳,第一次會燒兩條的.是套餐來的.

5.大部份六點會收,呢間會夜一點,我估9點左右~

teukhk 2019-10-26 09:46 AM

3. 醬蟹- 阿峴洞 門口有個牌自己寫名登記等位, 建議6點去。
  留意星期日休息

犀利妹999 2019-10-26 12:05 PM

早小小去就唔使book位,比正常食飯時間早一個鐘啦,我習慣去旅行係咁,唔使等,慳番時間去其他地方

chandaiman05 2019-11-3 09:43 AM

[quote]原帖由 [i]applechow[/i] 於 2019-10-25 05:21 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=508993860&ptid=28630845][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
各位好:
因會稍後2人到首爾住弘大, 因多年無去, 請問以下食店需網上預約嗎? 好食嗎?可有其他食台推介嗎?
1. 百年百歲參雞湯 - 是否全隻雞及可外帶包裝可帶回港?
2. 炭燒風川鰻魚- 可2人食嗎?是叫套餐嗎?
3. 醬蟹- 阿峴洞 / 花蟹堂要預早多久訂位? 可叫酒店代訂嗎? 兩間那間較好食?
4. 波拉梅站嘅八八海鮮鍋-可有2人套餐嗎? 有龍蝦嗎?
與 海足해족,在弘大海神鍋 ... [/quote]

樓主,

我12月去.等你匯報吓情況,tks a lot~~~~

默默2011 2019-11-4 06:53 PM

我都想試花蟹堂,見有人話 lunch time 過後無乜人
頁: [1]
查看完整版本: 以下食店需預早訂位嗎?