查看完整版本 : 千祈唔好去 減加 做氧生

lilili424 2019-10-27 10:46 PM

千祈唔好去 減加 做氧生

係fb成日見到廣告...
終於有一次見到只係280就可以試做一次氧生2.0,就比左錢reserve。

上到去,佢會先叫你入房簽文件。
我簽完,坐左半個鐘先有顧問入黎同我解釋個facial係點做,再做個咩精油測體質,滴啲精油係你手到,睇你感唔感受到佢力量咁,其實都唔係好知佢做緊咩。

好啦,終於入到房做facial,一開頭都覺得okay,佢用完氧氣噴槍後,你真係會見到毛孔乾淨左。之後佢落一個積雪草粉末,話啲粉磨到好細,一個毛孔可以入到七至八粒。其實我覺得就係同海藻矽針一模一樣,卒啲粉入塊面度嘅時候係好痛,好似夾硬磨砂咁。最後就有個面罩笠住你塊面,好似太空人咁,都冇咩特別感覺。

做完facial出返嚟,重點就嚟啦,又要你入房仔坐。佢會用iPad影低你前後既相,話俾你睇番個效果。我都覺得係有效嘅,皮膚明顯係明亮左嘅。跟住佢就係咁說服我,一嚟就要我簽一個三萬幾蚊一年嘅package。我係咁推,但係佢係咁問我有啲咩考慮,話比二千幾蚊一個月做一次Facial係好平好抵嘅事。仲係咁話自己一啲都唔hardsell,公司聲譽好好,平時好多Booking,根本唔使考慮。我再推嘅時候佢就黑面,想再說服我比多一次treatment嘅錢 (原價三千幾) 話留住個package價先,因為下次再join返就唔會係呢個價錢。我再拒絕佢,佢再講左差唔多說左超過半個鐘以上,最後夾硬簽多咗六百幾蚊話下次再做個水份Facial,佢先肯放我走。

個水份facial我就應該唔會再去㗎啦,當蝕左比佢,下次唔會撐平試做呢啲。希望大家都唔好中伏。

個人感覺佢個氧生根本就唔值三千幾蚊一次,再加上我覺得根本就係海藻矽針加注氧,又要逼人入房仔,又勁hardsell。

milktmn 2019-10-27 11:13 PM

我本身都想試,仲有雪糕瘦身/去眼圈treatment, 寫到好pro咁。但我未有時間去試。但我都有inbox問有無單次,之後價錢如何…見都話要每月做一次(我無咁多時間),就0願做thermage/ulthera果d啦~
原來都有黑面sale, 咁真係差喎,係fb留言鬧佢啦~

刘兴贵 2019-10-28 11:43 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

Tiraamiju 2020-1-10 09:41 PM

[quote]原帖由 [i]lilili424[/i] 於 2019-10-27 10:46 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=509103486&ptid=28635741][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
係fb成日見到廣告...
終於有一次見到只係280就可以試做一次氧生2.0,就比左錢reserve。

上到去,佢會先叫你入房簽文件。
我簽完,坐左半個鐘先有顧問入黎同我解釋個facial係點做,再做個咩精油測體質,滴啲精油係你手到,睇你感唔感受到佢力量咁,其實都唔係好知佢做緊咩。

好啦,終於入到房做facial,一開頭都覺得okay,佢用完氧氣噴槍後,你真係會見到毛孔乾淨左。之後佢 ... [/quote]

嘩,最怕就係呢d高壓式銷售手法。幫佢買完 返到屋企會覺得好唔抵 明明冇需要 又唔抵買... 好彩唔係幾萬蚊既package...下次小心啲😞

luckystary 2020-1-11 02:42 PM

我都book 左試做,咁去唔去好😢

milktmn 2020-1-11 03:00 PM

[quote]原帖由 [i]luckystary[/i] 於 2020-1-11 02:42 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=512909245&ptid=28635741][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我都book 左試做,咁去唔去好😢 [/quote]

搵fd陪囉~記得返黎report下:smile_o06:

luckystary 2020-2-2 03:22 PM

去完氧生分享

去到等左約20分鐘,有consultant會叫我填表同解釋療程,會不停話唔好意思要我等
療程期間沒有煩我,我過年之後行過年之後狂爆暗瘡
額頭超多瘡,佢都有解釋可以消炎殺菌

精油部分,問我要不要測試,我話不用,普通精油就可以,其實我不知精油做過乜,有乜用

療程果d粉,係會少少感覺,同磨沙差不多,不過不是捽,係按。

做完臉會紅左。

最後有入房介紹,6次約$15000, 12 次就三萬
但我最後無買,話考慮下睇下效果,佢都無煩

總結,做完瘡係有謝,報告完

milktmn 2020-2-2 07:57 PM

呢個treatment好似要每個月做一次,咁既價錢的話,我情願去做thermage flx…
頁: [1]
查看完整版本: 千祈唔好去 減加 做氧生