查看完整版本 : (承上貼再開)因為外母,而家搞到我同老婆關係已破裂,仲要迫走左我返阿媽度住

bryansiu35 2019-11-1 06:35 PM

(承上貼再開)因為外母,而家搞到我同老婆關係已破裂,仲要迫走左我返阿媽度住

同老婆結婚五年有兩個仔,開始果陣係住係我阿媽度,又唔使交租,淨係交下水電本來好好地嘅,後來因婆媳關係差,我體諒我老婆,所以同佢搬咗出去住,搬嘅地方係我原來住嗰度嘅隔離街,唐三樓得百零呎房都間唔到,本來得我同我老婆同兩個細路都叫勉強住得落,點知原來係惡夢嘅開始。 搬咗過去個零月之後,我老婆話悶想出去搵嘢做,跟手喺海南退咗休嘅外母就過咗嚟喇,我唔知係我老婆叫佢阿媽定係佢阿媽自動請纓話要過嚟幫手湊孫,由嗰日開始每日都上晝十點幾枕喺我屋企到夜晚九點幾先走,開頭我都不以為然,後來我發覺我老婆完全冇出去搵嘢做嘅意慾,將大部分嘅家務同埋湊小朋友嘅嘢交曬畀佢阿媽做,而佢自己就淨係識得攤喺度打機, 上網煲劇同埋睇八卦新聞,我自己本身已經收得夜八點零九點鐘先返到屋企, 返到屋企都仲係見到我外母喺度唔願走, 後來有段時間直頭喺我屋企瞓埋, 後來我終於頂唔順,呢個唔係我要嘅家庭生活,我就諗住試下同我老婆傾希望佢可以叫佢阿媽唔需要日日都咁過嚟,因為呢件事我同我老婆周璇左有半年,期間都有嗌過好多次交,關係越來越差,終於有一日我同外母因為大家教小朋友嘅方法有拗撬而嘈咗一場大交,我老婆就話要同我離婚,我外母仲要唯恐天下不亂, 即刻打去畀人搵樓, 話要同我老婆同埋佢兩個孫搬出去, 又話咩忍咗我好耐喇,搞到我老婆話要同我分開一排先,我老婆又同我講,如果我繼續住番喺度佢就同佢阿媽搬出去, 咁我為咗想容易見到啲仔咁我當然就唯有自己搬返去阿媽度住啦,但係租我又要繼續畀, 呢段期間我老婆每個星期只係畀我見啲仔一兩次,每次都係得個零鐘,而每次我見完啲仔之後,送佢哋返去佢阿媽度嘅時候, 啲仔都係依依不捨問爸爸呢爸爸去邊呀, 每次聽到佢哋咁問我都非常心酸,但係我外母同埋我老婆都聽到,但佢哋都係一樣無動於衷,而家我同我老婆都未正式離婚佢就已經咁樣對我,我覺得好唔甘心亦都非常之唔開心,因為我又冇對我老婆唔住我又𡃶啲小朋友又有搵錢養家,但換來嘅係我老婆為咗佢阿而逼我走,感覺上我外母係雀巢溝佔,我而家又無奈又失落,所以希望大家可以俾啲意見我,小弟感激不盡😭😭😭

singsingbaby 2019-11-1 09:06 PM

[quote]原帖由 [i]bryansiu35[/i] 於 2019-11-1 06:35 PM 發表 [url=https://ladies.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=509359173&ptid=28647688][img]https://ladies.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
同老婆結婚五年有兩個仔,開始果陣係住係我阿媽度,又唔使交租,淨係交下水電本來好好地嘅,後來因婆媳關係差,我體諒我老婆,所以同佢搬咗出去住,搬嘅地方係我原來住嗰度嘅隔離街,唐三樓得百零呎房都間唔到,本來得我同我老婆同兩個細路都叫勉強住得落,點知原來係惡夢嘅開始。 搬咗過去個零月之後,我老婆話悶想出去搵嘢做,跟手喺海南退咗休嘅外母就過咗嚟喇,我唔知係我老婆叫佢阿媽定係佢阿媽自動請纓話要過嚟幫手湊孫,由 ... [/quote]

你外母唔住你 百零尺家, 可以去邊住先?

究竟你同你老婆 係點? 就離婚?

百零尺可以住5個人? 點瞓法? 你父母家 地方大嗎?

wize 2019-11-2 01:54 PM

[quote]原帖由 [i]bryansiu35[/i] 於 2019-11-1 06:35 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=509359173&ptid=28647688][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
同老婆結婚五年有兩個仔,開始果陣係住係我阿媽度,又唔使交租,淨係交下水電本來好好地嘅,後來因婆媳關係差,我體諒我老婆,所以同佢搬咗出去住,搬嘅地方係我原來住嗰度嘅隔離街,唐三樓得百零呎房都間唔到,本來得我同我老婆同兩個細路都叫勉強住得落,點知原來係惡夢嘅開始。 搬咗過去個零月之後,我老婆話悶想出去搵嘢做,跟手喺海南退咗休嘅外母就過咗嚟喇,我唔知係我老婆叫佢阿媽定係佢阿媽自動請纓話要過嚟幫手湊孫,由 ... [/quote]

你不如驗下個仔係咪你嘅

firehung2003 2019-11-2 05:10 PM

有計劃地你上檔

firehung2003 2019-11-2 05:15 PM

樓主,萛啦,我係你應佢要求離婚,加上你環境唔好,都好過長痛

HKG_golden 2019-11-3 09:14 AM

樓主,希望你老婆唔係大陸人出世,如果父母係大陸,但仔女係香港出世 受香港教育價值觀就正常好多。

如樓主老婆講中是大陸出世,佢地真係好多心態上係諗住黎香港幫你生仔只係手段攞身分證,黎香港除左可以攞到身分證 仲諗住可以黎香港歎唔洗點做, 搏你婚後 佢幫你生埋仔 有大屋住 有工人湊bb,點知.......佢估唔到你2樣都無 仲要佢出黎做耶幫補家計 佢就梗係睬你都傻啦!
大陸女人可以好絕 絕到你 諗都諗唔到 所以呢 唔好覺得搵到大陸女人同自己生 以為執到寶 。其實係惡夢嘅開始,個人建議 你最好諗方法 檢埋個仔女係咪自己 廢是你到死個日先知  可能自己一直做緊便宜老豆 但自己甘7 咩都唔知🤦🏻‍♀️

袋中不安的美媚 2019-11-4 11:20 AM

大陸女人,係咁㗎啦,有錢就好d,無錢就走,唔會同你捱,我識個人娶左四川妹,結婚後,原來有個私生女,生左個仔就準備離婚,同佢結婚因為男人有層供滿既居屋,仲唱個男人性能力差,點做人世喎。男42 女30

崖上變出了桌布 2020-1-10 10:30 PM

飲左好多酒,好唔開心,好掛住情人,好想打比佢

但我知道佢唔會聽我電話

[[i] 本帖最後由 崖上變出了桌布 於 2020-1-10 10:32 PM 編輯 [/i]]

apap1010 2020-1-11 12:28 AM

ARE U STILL OK ?

[[i] 本帖最後由 apap1010 於 2020-1-13 10:03 PM 編輯 [/i]]

我屋企做乜 2020-1-11 01:17 AM

[quote]原帖由 [i]bryansiu35[/i] 於 2019-11-1 06:35 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=509359173&ptid=28647688][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

小孩好嘛?

Didinomore 2020-2-25 01:42 PM

Red Pill and MGTOW
頁: [1]
查看完整版本: (承上貼再開)因為外母,而家搞到我同老婆關係已破裂,仲要迫走左我返阿媽度住