查看完整版本 : 日向坂46全國握手會(3/11/2019) 事後分享報告

83010278301027 2019-11-4 12:58 AM

日向坂46全國握手會(3/11/2019) 事後分享報告

認識日向坂係因為Netflix 有得睇Re:mind。
原本只係普通大阪旅行,但剛好途中有握手會舉行,所以順道去左一轉京都。
參加全國握手會係要初回版內的握手券,但唔好係香港買(炒價$200),因為現場可以即場買(正價1900yen=HK$140)。ABC三個版本各買一張,其中一張用來睇mini live演唱會,唱晒不同版本收錄的所有歌曲。另外2張就用來握2次手。
Mini live因為遲入,企好後,完全睇唔到樣,但歌就有可能真係live,因為同YouTube聽過的版本有少少唔同。
握手我揀左齊藤京子,以及上村ひなの+潮紗理菜(2人lane)。
首先我係第一次參加握手會,我以為係好似香港咁握單手,但完來係面對面雙手同時握,兼且互相講一句說話。我見到前面咁樣握,當場窒左一窒,到我時用爛日文講daisukidesu,然後都聽唔明齊藤京子講乜。但整體來說齊藤京子真人幾靚(化妝?),同埋對應令人舒服。
然後排上村和潮。坦白講主要係想握上村,因為佢唱功唔錯,我自己本身鍾意唱功勁的偶像。但實際握手時,可能年紀太細唔識交戲,我覺得佢求求其其,我話我係香港fan,冇乜反應。但潮當聽到我話係香港fan,佢即刻用普通話講2次你好(當然冇可能要求佢用廣東話),整體互動幾好,今後我亦會多d支持佢。

分享係咁多。有野想問的話請隨便問。
頁: [1]
查看完整版本: 日向坂46全國握手會(3/11/2019) 事後分享報告