查看完整版本 : 分享最差集運經驗

tywong1357 2019-11-20 06:05 PM

本人幾年前已有帳號 但不幸唔記得帳號 並非打手亂屈人

早幾星期於某寶購買左一大堆大型家私同埋擺設於小鋪用 最少300kg
咁幾 經辛苦終於等到集運倉(選用了史上最差正點集運)簽收所有物件 可以運落黎 特登三番買次詢問客服可否約個大概時間姐好似你去ikea買野送貨定超市都有得揀個日期時段啦 佢就問非所答 又同我講咩唔需要約時間 即日俾錢即日出貨 咁我都算 我即日俾完錢 再問係咪即日可收 又同我講係 我就拿拿聲call人去幫手搬啦 結果 特登係無雷公咁遠出黎坐足一日 我又忍唔住問一問到底實質時段同架貨車最後一轉時間係幾時 起碼都知等幾耐 點知呢個時候又係到問非所答 糾纏一陣先講 係即日俾錢即日出貨 2-4日先到 
我真係無奈到一個點 大佬啊 咁你唔一早講2-4日?你時間寶貴 我時間就猶如垃圾?我仲要叫哂屋企人坐車過黎幫手 你唔係諗住大型家私幾百kg可以靠一個人力量搬上去啊?最初誤信d youtuber話佢地集運家私用呢間 可送上樓 點知自己用到先知又貴 又唔送上樓 又不負責任

希望各位唔好中伏 特別係大型物件 連個大概日期時段都伙得選擇既集運公司
正點集運

pk12274 2019-11-20 07:12 PM

[quote]原帖由 [i]tywong1357[/i] 於 20-11-2019 18:05 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=510464948&ptid=28698289][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
本人幾年前已有帳號 但不幸唔記得帳號 並非打手亂屈人

早幾星期於某寶購買左一大堆大型家私同埋擺設於小鋪用 最少300kg
咁幾 經辛苦終於等到集運倉(選用了史上最差正點集運)簽收所有物件 可以運落黎 特登三番買次詢問客服可否約個大概時間姐好似你去ikea買野送貨定超市都有得揀個日期時段啦 佢就問非所答 又同我講咩唔需要約時間 即日俾錢即日出貨 咁我都算 我即日俾完錢 再問係咪即日可收 又同 ... [/quote]
你不如公開邊個youtuber好過啦,可能佢收左$打廣告呢:lol

城市迷途小書童 2019-11-21 02:55 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

fb51c40b17680e 2019-12-5 02:17 PM

那你可以试下其他的集运公司服务啦,那個就可以直接入黑名單。
神州都不錯,起碼不會出現你這種集運問題,可以放寬心。

東方狂野的雞翼 2019-12-7 05:08 PM

千奇唔好用香港集運 hkshipexpress 
到咗香港11日, 都唔送貨, 懷疑受騙

清晨委屈的手機 2019-12-14 08:51 AM

清晨委屈的手機 2019-12-14 08:54 AM

Babe美人 2019-12-17 03:21 PM

點解唔用番官集 有咩事起碼有得按退貨瑞拍。用私集出事無人幫到你

TJ2 2020-1-17 08:32 PM

千其唔好用瘋狂集運 遺失貨物客服完全唔應機 正仆街陷家剷嚟

香煎魚蛋a 2020-1-23 09:03 PM

咩?

fbc6db5991d770 2020-1-24 12:13 PM

差,毫無職業道德,
多件貨送到順F集運到港,將易爛物品放係成十Kg重貨下面,經暴力運送後,下面貨品偏咗,,預咗差但係都唔想到咁差。

Babe美人 2020-1-28 08:53 PM

次次見到呢d post 都熄叫樓主用4px 有保障d
頁: [1]
查看完整版本: 分享最差集運經驗