查看完整版本 : 永明危疾齊加保 好唔好? 定宏利活耀人生?

Carman2 2019-11-28 12:07 AM

永明危疾齊加保 好唔好? 定宏利活耀人生?

2X歲女,睇過AIA,宏利,AXA,同永明.

覺得永明同宏利好似最好,大家有咩睇法?有咩介紹?

如果永明,齊加保2夠唔夠?個AGENT叫我買齊加保3,但會貴$1000一個月. 齊加保2月供$2000到,25年.

[[i] 本帖最後由 Carman2 於 2019-11-28 12:48 AM 編輯 [/i]]

烏龍球之達人 2019-11-28 12:38 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

kenchanmk 2019-11-28 12:51 PM

認同樓上講法 

alanwu2000 2019-11-30 11:25 PM

*** 該帖被屏蔽 ***

Liffy 2019-12-5 12:47 PM

你給的資料很片面, 連基本保額都沒有顯示! 只是基本計劃? 理應會建議全保(危疾, 醫療及意外)吧? 如果齊加保2月供都要$2000, 個保額應該都唔細! $3000就有點貴了! 不太值!
首先, 你要想清楚自身是著重保障還是看錢? Plan 2 & Plan 3 最大分別是前者為三大危疾多重保障, 而後者是多種危疾多重保障.
其次, 你要清楚自已日常開支的情況, 每月保費佔人工的%是幾多?
最後, 個人建議, 齊加保2是多數人會選擇的, 因性格比會高D.

更多的建議,真係要了解你需要多D啦! 有興趣, 大家可以多交流一下, 希望可以幫到你.

m1chael 2019-12-5 02:58 PM

jimboss 2019-12-6 11:21 PM

頁: [1]
查看完整版本: 永明危疾齊加保 好唔好? 定宏利活耀人生?