查看完整版本 : ou dl課程 VS TOP UP

hkusername 2019-11-28 08:06 PM

ou dl課程 VS TOP UP

ou dl課程 VS 市面的TOP UP

有乜好處?

Dicklim2 2019-12-26 11:12 AM

我讀緊OU PT degree Account
依家讀左100credit 差20credit就畢業
講真 OU好考自律+精力
我一個sem 3科 基本上weekends好少時間去玩
OU DL 缺點
仲要本身你對學課有認識 淨上tutorial根本唔夠
Tutor都係叫你自己睇書
我睇到學費 近兩年加少少 所以盡量唔好retake
OU DL 優點
就算考試fail OU可以比多個機會你考試
OU notes 整得唔錯 唔洗借text book 基本上夠pass

hkusername 2020-1-19 02:44 PM

師兄,
你讀邊科?

mug301 2020-2-23 01:20 PM

[quote]原帖由 [i]Dicklim2[/i] 於 2019-12-26 11:12 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=512222563&ptid=28719209][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我讀緊OU PT degree Account
依家讀左100credit 差20credit就畢業
講真 OU好考自律+精力
我一個sem 3科 基本上weekends好少時間去玩
OU DL 缺點
仲要本身你對學課有認識 淨上tutorial根本唔夠
Tutor都係叫你自己睇書
我睇到學費 近兩年加少少 所以盡量唔好retake
OU DL 優點
就算考試fail OU可以比 ... [/quote]

一個坑:smile_30:
普通遙距for普通生但課程特深:smile_30: