查看完整版本 : 引人睇老千股,1051 國際資源

東方灰隊長 2019-11-29 01:30 AM

引人睇老千股,1051 國際資源

利申我0.05大手買入左200,000股:smile_35:,慢慢等

週線圖嘅MACD升穿EMA,冇圖呀,自己去睇啦,估係到左底位升返啲。週線保力加通道收窄,估係爆陣邊,只希望唔好向下爆……

淨現金係多過$0.25, 不過間公司唔太識賺錢,現金牛。灣仔有物業收租,不過唔太多。收購左力寶間投資公司,同近期間醫療野,未知有冇用。

如果升得穿0.062,應該可以爽落去……係如果囉……

東方灰隊長 2019-12-17 04:46 PM

短線MACD雙牛,不過無任何利好消息,繼續慢慢等,睇下有冇機挑戰下D高位

water_pina0923 2020-1-16 07:57 PM

Lm

東方灰隊長 2020-2-22 12:12 AM

之前跌返去低位(0.051附近)時再入左啲,暫時又再企返去0.054,不過以而家個勢黎講,睇黎都有排等,到業績時先再睇下有冇特別野~

直插2萬1 2020-2-22 09:26 AM

錢多

直插2萬1 2020-2-26 05:48 PM

點搞

東方灰隊長 2020-2-26 11:06 PM

其實都冇咩野需要搞,慢慢等

直插2萬1 2020-2-27 03:50 AM

東方灰隊長 2020-4-4 03:59 PM

原來業績公佈左,望一望,都係無冇咩特別,間公司繼續話有錢賺,正現金流,揸住9億美金,每股現金由上年0.254上到0.269,負責繼續好少,但每股盈利就降左11%,ROE低到唔識講。

股價就跌左啲,其實幾吸引,不過而家等埋港股跌多獲先,之後先再諗下放多啲錢入呢隻老千。

東方灰隊長 2020-5-14 12:43 AM

老千股,呢啲巿況,都唔會有咩野表現,由底位0.41走返上黎~慢等下佢,唔洗點理住呢,都係駁佢升返上大股東買入個位都幾好呢

akkool 2020-5-20 06:53 PM

淨係識跌,都唔知做乜

東方灰隊長 2020-5-20 07:24 PM

唔好對佢有過高期望,佢又冇任何消息,大股東又冇做咩野……

我注碼又唔係多,我都只係博佢如果肯派息,或者佢業務上有長進有新增盈利的話,先可以有改變。

佢現金係好多,自從賣左個金鑛之後,年年儲錢,儲到買得起啲細啲嘅上巿公司,成九億幾美金,不過都冇咩野用,慢慢等~

akkool 2020-6-4 10:20 PM

[quote]原帖由 [i]東方灰隊長[/i] 於 2020-5-20 07:24 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=518928911&ptid=28719646][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
唔好對佢有過高期望,佢又冇任何消息,大股東又冇做咩野……

我注碼又唔係多,我都只係博佢如果肯派息,或者佢業務上有長進有新增盈利的話,先可以有改變。

佢現金係好多,自從賣左個金鑛之後,年年儲錢,儲到買得起啲細啲嘅上巿公司,成九億幾美金,不過都冇咩野用,慢慢等~ ... [/quote]

.039 :smile_38:

東方灰隊長 2020-7-5 09:22 PM

0.37,最低都去到0.36。

咁因為注碼唔大,所以呢隻我會繼續等,睇下下個月半年業績,有冇咩野消息~等佢去返大股東入嘅價位先~

東方灰隊長 2020-7-17 06:18 PM

今日升返一啲,上到0.053,都冇咩野特別,正常野,預佢又插返落去,都係等下先,繼續等睇半年業績如何

東方灰隊長 2020-8-19 03:26 PM

呢隻野又死唔去,返返去呢個位

暫時冇咩野好睇,穿上0.055-0.058的話就有啲睇頭,到時再算。
咁至少見到條五十天平均線係向上抽緊,感覺良好,不過唔代表啲咩野。

8月28號先業績,到時又睇下佢啲現金又“say“多幾多錢~作為一隻曾經俾985揸過的經典老千股,都唔明佢攞咁多現金做咩野:smile_19:

東方灰隊長 2020-8-29 02:16 PM

出左業績,無咩特別,係經營現金流淨支出得意啲,其他冇咩野特別,都係咁

咁唯有等個巿冧下先再算
頁: [1]
查看完整版本: 引人睇老千股,1051 國際資源