查看完整版本 : 賊佬打劫你,為甚麼埋單的是我?

lambig330 2019-12-3 12:25 PM

賊佬打劫你,為甚麼埋單的是我?

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

ivanchem9 2019-12-3 06:48 PM

講得好,好人一生平安

苦樂 2019-12-3 07:12 PM

議員、有牌專業人士隨身袋過萬元支票唔出奇

香港勇敢的手袋 2019-12-3 09:04 PM

講得好,點解成日要屈政府,幫暴徒埋呢啲咁混賬既單,正經事又唔俾發展,cut晒大學資助就差唔多,仲好意思叫政府俾錢維修

16610joey 2019-12-3 10:41 PM

拆撚咗算喇!講咁多托咩

laisi2 2019-12-3 10:49 PM

如果理大中大可以問政府撥款維修,甘美心360中移動中銀應該都可以問政府攞錢

skmleung99 2019-12-4 08:38 AM

呢過林大輝係深黄,現在暴光啦,林郑重請佢入行會。

pacohk 2019-12-4 09:14 AM

[quote]原帖由 [i]lambig330[/i] 於 2019-12-3 12:25 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=511160787&ptid=28729967][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
屈穎妍
問兩個好簡單問題:
「如果,你打開門放賊入屋,錢財貴重物品被搶去,你向保險公司申請賠償損失,你說,他們賠不賠?」
「又如果,是賊人強行入屋,你阻擋不了,但你卻沒報警,甚至不讓警察入內捉賊,結果錢財盡失,你猜,保險公司賠不賠?」
無論你是不是保險從業員,我想,你都知道答案,道理很顯淺,一分錢也不會賠。然而,一班本該是社會上最有智慧的大學管理層,竟然不懂這種ABC道理。
那天,理大校 ... [/quote]
同中大合併,改名 yellow 大學吧:lol:lol

愛不完 2019-12-4 09:27 AM

因為打劫的,你學生有份,當然埋單是你,明不明白,不明就米做校長

健靈 2019-12-4 09:35 AM

捉到嗰幾千個大學生暴徒 叫佢哋賠錢夠曬 唔夠買埋層樓仲要坐監添

szekwantai 2019-12-4 09:56 AM

垃圾大學就垃圾大學,咩都唔識.教壞人..
早死早著,拆左佢起樓好過,香港咁細要10幾間大學把屁,讀到就讀到,讀唔到,你點升佢地都係垃圾.不如早D出來做福社會好過:smile_39: :smile_39:

ngaishiuwasam 2019-12-4 10:08 AM

爛學校啱晒垃圾學牲!自食其果!禍福無門唯人自招林大西你面皮厚去求吓梁振英幫手打救!你個唐家奴才唐英年選輸咗你就乜都唔做追住梁生吠!學吓扮民主派D人條街乞錢搏同情
頁: [1]
查看完整版本: 賊佬打劫你,為甚麼埋單的是我?