查看完整版本 : 有冇師兄幫手睇下CITIZEN買唔買得過?

Alexa.a 2019-12-4 12:54 PM

有冇師兄幫手睇下CITIZEN買唔買得過?

就聖誕節, 原本打算同老婆換IPHONE 11, 點知佢自己一早換左, 因為老婆係HEBE Fans, 打算送Hebe代言既錶

睇落比較精緻, 而且仲係我老婆最中意粉紅色… 不過價錢成7K
[img]https://upload.cc/i1/2019/12/02/SRucHo.jpg[/img]

個人對CITIZEN呢個牌子無留意, 大家點睇?

鐘錶友 2019-12-4 01:28 PM

這款應該是有 多地 時間 顯示 ... 其實 女裝 咁細隻 無乜需要 多功能 ... 7千 吾多值

CITIZEN 係 好品牌 ... 只是 香港 無乜人 留意 ...

小弟 剛在 日本 買了 當地 的 款 (CITIZEN 的 副線品牌) ... 電波對時 只 接受 日本 訊號 ... 所以 香港 用吾到 自動對時 ... 但 隻錶 本身 是 太陽能,有埋 萬年曆 ... 吾使每月校日子 (30 / 31 號) ... 埋單都只係大約 1700 港元 ... :loveliness: 但當然 不是 最新款 :smile_13: 老婆 帶 就無壓力 ... 不用校錶 ... 便宜 吾怕 花 :loveliness: ... 如壞了 ... 去開 日本 咪 買過隻 :smile_30:

盡頭了 2019-12-4 02:25 PM

夠筆直咪買囉, 你本身換電話都皮幾啦, 7k濕濕碎, 剩返既錢一係留返自用, 一係帶佢去食buffet

dearsid 2019-12-4 02:28 PM

buy la Hebe will give you a kiss if your wife won;t mind

masss 2019-12-4 06:32 PM

[quote]原帖由 [i]盡頭了[/i] 於 2019-12-4 02:25 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=511220982&ptid=28732329][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
夠筆直咪買囉, 你本身換電話都皮幾啦, 7k濕濕碎, 剩返既錢一係留返自用, 一係帶佢去食buffet [/quote]

agree
氹老婆開心絕對係百利無一害, 分分鐘佢送返更大份禮物俾你:lol

安斯洛 2019-12-5 03:25 PM

Citizen 錶品質都唔錯,以前我都有隻光動能錶帶左幾年,後尾整唔見左。。。

mynameistom 2019-12-6 10:42 AM

我女人都鐘意呢類款, 見佢都成日戴幾易襯

~omega~ 2019-12-10 11:11 PM

7千係邊睇?去下信鵝,朝突,王今,果d舖頭可能平一點!!

亞洲盤精算師 2019-12-11 05:14 AM

幾靚

威廉PO 2019-12-23 06:01 AM

宜家買隻大廠牌瑞士錶, 低價款式Tissot 折完都係一兩千蚊。預算去到7千就更多選擇。Swiss Made 個朵始終響D。。。

7千買星辰,唔係話唔值得。但你真係要識欣賞先。例如造工,物料,先進功能。如果單係買牌子,玩款追潮流,就唔值了。。。

我以前都買過隻電波星辰,果陣都係7千幾。。。買佢,一電波功能,二鈦金屬防花,三樣好,四殼帶造工都好。但牌子,真係輸咁些啦,一般普通人亦唔會覺得值咁多。。。自己帶,自己欣賞,即係無二手。

買唔買得過,睇你自己想要乜。。。哈!

星塵遠征軍 2019-12-23 04:39 PM

citizen好野黎既,誠哥都戴👍🏼

袋中野生的結他 2020-2-4 05:58 PM

我覺得麻麻地 見人見智啦

sgt89 2020-3-30 07:41 PM

我有2隻都係光動能,一隻電波另一隻衛星GPS。已經持有5年以上,依然服役中,質素優良,唔比精x差,有D細位仲好貼心仔細

張寶成打老虎 2020-3-30 09:27 PM

就係因為誠哥帶星辰
秒殺曬個班要靠帶貴錶尼扮蟹但又根本唔識錶o既人
你話買唔買得過?

[url]https://topick.hket.com/article/1830709/%E6%9D%8E%E5%98%89%E8%AA%A0%E9%8D%BE%E6%83%85Citizen%E6%89%8B%E9%8C%B6%20%20%20%20%E9%98%B2%E6%B0%B4%E8%87%AA%E5%8B%95%E5%85%85%E9%9B%BB%E5%A4%A0%E7%92%B0%E4%BF%9D[/url]
頁: [1]
查看完整版本: 有冇師兄幫手睇下CITIZEN買唔買得過?