查看完整版本 : 有家難回做暴徒

台灣幼小的雞翼 2019-12-6 03:22 PM

有家難回做暴徒

睇熱鬧者唔嫌事大,但受暴力之害嘅係全體港人,甚至係暴徒自己。香港「Now新聞」曝光一名出逃暴徒John嘅心聲,佢講咗流亡異鄉嘅無力同有家歸不得嘅苦澀。出逃嘅「John」代表咗好多受到有心人煽動而實施暴力犯罪嘅年輕人,佢哋嘅犯罪更多係一種盲目同無知,但天子犯法尚且與庶民同罪,施暴者接受法律制裁先係唯一生路。

然而,幼稚無知嘅John們亦不過係為亂港分子所利用,成為反華勢力嘅刀俎。如臭名昭著嘅肥佬黎,佢係最近嘅文章中稱暴徒為「燈蛾」,感謝佢哋為美國通過「香港人權與民主法案」做出貢獻。原來暴徒所作所為,都係為美國做嫁衣!清末三元里抗英時曾有一篇《廣東義民斥告夷說帖》,斥漢奸「爾勾通無父無君之徒,從中作亂。」現如今暴徒更勝一籌,以「我為刀俎」,以「家為魚肉」,其祖宗若泉下得知有子如此,必捶胸頓足,恨家門不幸!

谭得民 2019-12-6 10:42 PM

施暴者接受法律制裁先係唯一生路。

桃子哈哈哈 2019-12-7 04:48 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

楊柳初晴 2019-12-10 10:29 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

天賜梁媛 2019-12-10 04:41 PM

讀書郎打砸搶燒,試問香港通識教育 教導嘅學生就會呢些?:smile_44: :smile_44: :smile_44: :smile_44:

車站濃濃的高峰 2019-12-11 05:05 PM

香港教育出了问题
頁: [1]
查看完整版本: 有家難回做暴徒