查看完整版本 : 如果工作輪班,有咩日語課程適合?

—加旋仔— 2019-12-15 11:47 AM

如果工作輪班,有咩日語課程適合?

大家好,我的工作是需要輪班,每2星期轉一次更,早中晚,請問有咩日文課程合適?謝謝

DGMan 2020-2-3 01:25 AM

自學。

我都係咁。24小時輪班工作。你要出去上堂,就要固定返工時間;請問其他同事係咪一定就到你?

由大家的日本語初級+大家的日本語中級+N3+N2考試雞精書,完全自學(一個月平均三至四日就要轉更,你叫我點出去上堂?:smile_27::smile_27:),N2一take過合格。公勉之。

bread_butter 2020-2-22 03:17 PM

[quote]原帖由 [i]DGMan[/i] 於 2020-2-3 01:25 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=513822665&ptid=28756656][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
自學。

我都係咁。24小時輪班工作。你要出去上堂,就要固定返工時間;請問其他同事係咪一定就到你?

由大家的日本語初級+大家的日本語中級+N3+N2考試雞精書,完全自學(一個月平均三至四日就要轉更,你叫我點出去上堂?:smile_27::smile_27:),N2一take過合格。公勉之。 ... [/quote]


師兄好勁呀!N年前,我都係工聯會學,又返過一年日本文化協會,最後同伴話唔學又放棄,而家完全白紙一樣。近年經常去日本旅行,發覺唔識日文真係少咗樂趣。師兄請問你有乜學習心得?一日要花幾多時間學?你總共學咗幾長時間先考到N2呢?
頁: [1]
查看完整版本: 如果工作輪班,有咩日語課程適合?