查看完整版本 : 非打手集運討論

滋潤小腳趾 2019-12-21 06:45 AM

非打手集運討論

小弟經驗還淺,試過幾間咁
官集 順風 4px 多寶 新世代
近呢年都係用開新世代,首先係因為貪佢方便,4點前落單多數係今發明到個種(以前)
最近10月開始關口嚴左 雙11/12 發貨都慢左好多
作為新世代老顧客既我唔好以為得讚
最近11開始唔知搞乜4點前落單都硬食後日落 上倉愈黎愈慢 今朝簽收左 到晚上先上到倉 唉 真係今日好唔等於聽日好
想問下各位師兄姊用開邊間淘寶分享下
就快過年係時候佈置下

annieleung0325 2019-12-22 07:09 PM

你都好吖,只係遲上倉姐…我件嘢…睇怕都石沉大海了…

rhk100 2019-12-23 12:04 AM

集連慢係預咕,3,4 日送到香港自取點可以接受。

潛入者 2019-12-23 09:20 AM

關口嚴咗,客戶又多咗,慢都很正常。我選的自提點在雙十一期間已提早幾個鐘開門,星期日亦不休假,但都要隔日才送到,其他照正常營業時間開門的自提點應該會等更耐。

山邊難吃的賤嘴 2020-1-7 09:45 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

可伶 2020-1-8 02:25 AM

多寶都幾快,上架快過順豐,我用自取車呢幾個月都做到今發明到

隔夜落漠希望 2020-1-10 08:16 AM

其實4px都快

Babe美人 2020-1-13 02:27 PM

其實衣家4px真係比以前快左...唔系打手 第一次雙11用4方,我以為有排先到,出乎意料兩日到齊貨。。真系唔知點解甘多人話佢慢

東方紅 2020-1-13 08:45 PM

[quote]原帖由 [i]滋潤小腳趾[/i] 於 2019-12-21 06:45 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=512035237&ptid=28769862][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
小弟經驗還淺,試過幾間咁
官集 順風 4px 多寶 新世代
近呢年都係用開新世代,首先係因為貪佢方便,4點前落單多數係今發明到個種(以前)
最近10月開始關口嚴左 雙11/12 發貨都慢左好多
作為新世代老顧客既我唔好以為得讚
最近11開始唔知搞乜4點前落單都硬食後日落 上倉愈黎愈慢 今朝簽收左 到晚上先上到倉 唉 真係今日好唔等於聽日好
想問下各位師兄姊用開邊間淘寶分享下
就快過年係時候佈置下 ... [/quote]

我完全感受到。
根據佢地話,係年晚貨量增多的關係。我早幾日有件貨,朝早7點幾簽收,成日都未上倉,到第二日都未上倉,搞到要夜晚成十二點先上倉,前後簽收至上倉時間,用咗差不多30個小時。
以前今發明至,而家一般要隔日至,遇上假日,要差不多成三四日。
好處仲係有,未試過貨件失踪,客服whatsapps都會回,但而家真係有可能成四五小時先回。
頁: [1]
查看完整版本: 非打手集運討論