查看完整版本 : 你嘅責任系畀我幸福快樂,我嘅責任系等你畀我呢

高大浪漫的膠樽 2019-12-24 12:47 PM

呢世上真有可以託付一生嘅人咩? 當你把自己嘅人生掂快樂嘅責任全都放喺另一個人嘅手上,佢如果有點良心,多畀你啲。 佢如果冇良心,你真系喊都冇地方喊。 「託付心態」就系咁一種角色定位: 「你嘅責任系畀我幸福快樂,我嘅責任系等你畀我呢些。」 一方面,女人嘅生存能力會啲啲消失殆盡,自我價值會漸漸低到塵埃。 另一方面,男人喺關系中嘅權利不斷膨脹,卻也會感受到不可承受嘅壓力。 親愛嘅,人性經唔起試探。 價值失衡,權利失衡,佢終究會活成一個皇帝,你卻可能只系個等待佢施捨嘅丫鬟。

微心sak618咨商 2020-1-31 08:39 PM

喜歡就爭取,得到就珍惜,生活就是這樣,腳長在自己身上,往前走就對了,直到嚮往的風景,變成走過的地方。人生本來就是一場即興演出,直到每段旅程,變成我的舞台。這種狀況一點都不困難,其實用對方法,自然會有好的效果,如果可以配合我的文章,還有細心的指導,應該就不是大問題,加油。

喵新人 2020-2-7 11:25 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

天下唯攻2.0 2020-5-17 11:09 AM

真的嗎?
頁: [1]
查看完整版本: 你嘅責任系畀我幸福快樂,我嘅責任系等你畀我呢