查看完整版本 : 內地品牌手機

Happy@HK 2019-12-29 04:22 PM

內地品牌手機

而家用緊LG G4手機,唔夠RAM丶唔夠容量經常卡住,內地品牌手機口碑越來越好,性價比也比較高,請問師兄丶姊對以以形號有什麼評價:
小米 Note 10 Pro (8+256GB)  > HK$3999
小米 CC9 Pro (8+256GB)水貨 ¥3199  > HK$3560
華為 Nova 5T (8+128GB)  > HK$2700
華為 Nova 6 4G (8+128GB)水貨 ¥3199 > HK$3560
華為 P30 Pro (8+256GB)  > HK$4700
華為 P30 (8+128GB)  > HK$3500

另, 小米 Note 10 Pro vs 小米 CC9 Pro
今天官網的價錢:
Xiaomi 小米 Note 10 Pro (8+256GB) HK$3999
小米CC9 Pro (8+256GB) ¥3199 ==> HK$3560 (以匯率每百港元換90人民幣計算計算 - 九折)

是不是買內地版的 CC9 Pro 比較化算?
除了沒有Google Service外,還有什麼需要特別留意呢?Google Service可以在小米商店安裝,應該不是大問題

[[i] 本帖最後由 Happy@HK 於 2019-12-29 05:28 PM 編輯 [/i]]

砂男 2019-12-30 10:06 AM

個人認為華為P30最適合, 3500呢個價完勝. 不過樓主可以等多陣, 睇埋部Oppo Reno3 pro, 呢部5G手機攞上手一流, 又輕又薄, 3999人仔; 暫時5G手機係得呢部咁輕, 其他5G我嫌太重. 

夏天進擊的隊長 2019-12-30 10:19 AM

Sure 小米note 10 pro

番攤士碌架 2019-12-30 10:56 AM

華為 Nova 5T
各方面 都不錯 

價錢  又平
頁: [1]
查看完整版本: 內地品牌手機