查看完整版本 : 駐盤技工身負責任、壓力巳夠大,拍住個縮骨、算爆、老能土嘅IC,真係想擺佢一鑊,以其人之道,還治其人之身?幫手諗吓計啦!

天生綠色裙 2020-1-3 06:07 AM

駐盤技工身負責任、壓力巳夠大,拍住個縮骨、算爆、老能土嘅IC,真係想擺佢一鑊,以其人之道,還治其人之身?幫手諗吓計啦!

大家坐埋一條船本應互相幫助,作為駐西技工用盡全力幫助西IC解決日常各種工作及關於工程之客戶服務,條仆街IC有事要幫手,求人幫手時,講就話會識做,求幫忙,之後完成幫忙解決左佢件事,幫佢過左關,就玩過橋抽板,唔該都無一聲,請大家評下理,返工遲到要計數,當然無問題,那麼遲放工,OT,半夜做ECAIL,就唔計數,我覺得講唔通囉!話我同佢計,而家計數嘅人係佢,每分鐘扣我錢,我OT就唔計,份糧又唔係佢出比我,究竟咩心態,設施維修要買材料又唔願比錢,比客投訴就搵人食死貓,心情唔好就搵下屬嚟屌,我哋做前綫遇宅求助應當協助跟進,遇到突發事故,例如單位跳掣無電,爆喉怎可視而見,一句單位內屬私人,是公眾設施故協助跟進便離開,如真的做到如此,客戶會對公司及管業處之評語印象如何,為何交管理費,請你們返來把託咩!而家真係做到灰哂,好想諗計擺佢一鑊,整治下條仆街,仲當自己係山寨王,行能哂!

willmtr 2020-2-14 01:28 PM

職場人品,無謂跟這種人計!
你協助了住戶解決問題,他們心裡清楚的。
單位內設施絕對不可落手,公家,私人一定要分,可以進行初步協㫑,觀察、初步建議、等等。
以後超時,OT後自己mark 鐘,拉上補下。
總之,他給予你買材料錢,才去買料,絕對不要墊支。
頁: [1]
查看完整版本: 駐盤技工身負責任、壓力巳夠大,拍住個縮骨、算爆、老能土嘅IC,真係想擺佢一鑊,以其人之道,還治其人之身?幫手諗吓計啦!