查看完整版本 : 啊媽疑心大,覺得自己唔會錯,越黎越難頂

絕望天使 2020-1-19 08:35 PM

啊媽疑心大,覺得自己唔會錯,越黎越難頂

啊媽今年60,其實都系忍佢,但係有時真系好惡頂。我今年29啦,其實好早幾年都有能力搬出去,但係啊媽講到話搬出去就等如無左哩個啊媽。咁我又無急切需要搬咪留系度囉。但係真系好惡頂,我返工忙要做野,佢話我走去陪女朋友。傾計只要有少少idea唔同就話我反佢,例如佢咩statement野都要print出黎留底,搞到屋企成兩大書櫃都系紙,我都唔理啦,最慘系佢叫我都一定要咁做,我話我自己有keep digital copy, 佢鬧到個pk, 話我話佢講咩都唔啱。
我真系頂唔順我啊媽,但係佢60歲,單親養大我,又無朋友,我又唔可以唔理佢。

絕望天使 2020-1-19 08:38 PM

仲有啊媽覺得全世界都呃佢,同佢出去,佢成日話人呃佢。睇醫生佢會話個醫生系想呃錢,問咩野都話人地呃佢

雪飛兒 2020-1-19 09:37 PM

多陪吓佢,同佢傾多啲…
由佢鍾意嘅嘢開始傾…

streethunter380 2020-1-20 04:03 PM

佢走過一段艱難的路, 思想有自己的一套很正常

田園茶水檔 2020-1-20 04:11 PM

希望你可以多啲同阿媽傾下偈開解下佢。 喺單親嘅情況下去養大一個子女,精神壓力自然唔細,佢係太緊張你,未懂得去放手。

沉睡藍色蛋花 2020-1-20 06:30 PM

多口一句,會否有腦退化症、因我老豆以前都係咁。

流心鵪鶉蛋 2020-1-20 06:40 PM

[quote]原帖由 [i]絕望天使[/i] 於 2020-1-19 08:38 PM 發表 [url=https://ladies.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=513244446&ptid=28825311][img]https://ladies.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
仲有啊媽覺得全世界都呃佢,同佢出去,佢成日話人呃佢。睇醫生佢會話個醫生系想呃錢,問咩野都話人地呃佢 [/quote]

至少有防備心,我阿媽俾人呃完仲話我個人內心黑暗,出事喇又扮無野,講多幾句爆屌我(唔敢屌呃佢個人)

喵喵星人 2020-1-21 12:41 PM

就算你搬左出去,佢日日走上門煩你既話,咁個問題都係冇解決過。

你試下唔好咁認真理會你阿媽既說話,你會唔會內心好過D?

例如佢話醫生呃佢,你就hea答…佢叫你print copy你就是但print幾張hea佢,佢追問你點解print得幾張咁少你就呃佢你好窮咁大個人得一個戶口,冇投資冇儲蓄,所以冇statement可以print。

波濤白滑的採購 2020-1-22 06:10 PM

:smile_14::smile_14::smile_14::smile_14:
頁: [1]
查看完整版本: 啊媽疑心大,覺得自己唔會錯,越黎越難頂