查看完整版本 : 想搵私補上門但怕惹D菌返黎 點算

michelle.k85 2020-2-6 01:11 PM

想搵私補上門但怕惹D菌返黎 點算

停課咁耐 好驚我個仔心散...
佢自己有唔識自動自覺溫書wor
想搵個私補老師幫幫佢 但咁嘅時勢都有D怕😅

見最近好似有視像補習呢家野
想問大家有冇聽過/試過?我想試下 有冇人可以比D意見~

P.S. 個仔10歲 就黎升中學擔心跟唔上

ovshk 2020-2-6 04:32 PM

[quote]原帖由 [i]michelle.k85[/i] 於 2020-2-6 01:11 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=513978461&ptid=28855652][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
停課咁耐 好驚我個仔心散...
佢自己有唔識自動自覺溫書wor
想搵個私補老師幫幫佢 但咁嘅時勢都有D怕😅

見最近好似有視像補習呢家野
想問大家有冇聽過/試過?我想試下 有冇人可以比D意見~

P.S. 個仔10歲 就黎升中學擔心跟唔上 ... [/quote]
如果你個仔唔理個鏡頭,對方根本處理唔到
要個細路專心學習咁視像就有用,咁你個仔係唔係?
一係你陪住佢一齊補

其實,私補唔係萬能,佢可以對得你個仔幾耐,你個仔會有幾重視佢?要d有能力收得到你仔仔個心既私補先得,呢d你要慢慢搵…
作為家長既你教唔教到佢學習態度先係重點

[[i] 本帖最後由 ovshk 於 2020-2-6 11:18 PM 編輯 [/i]]

longtimenosze 2020-2-6 07:43 PM

叫個老師帶口罩,無事既
我都照叫老師上黎
仲要日日黎

Brunck 2020-2-7 04:38 PM

我地補習社多年來其實一直都有視像補習,但對象都是中學生,小學生集中能力較差很難做到。

jw808 2020-2-8 12:47 AM

視像補習可唔可以即時睇到你做左咩,即時教返錯既野?
如果只係睇vedio 學野,youtube都好多野唔洗錢。前睇個小朋友有心睇

SamSame 2020-2-12 03:16 PM

同小朋友一起上視像最安全有效,但係好多人無時間呢。

fkosvhk 2020-2-14 06:29 PM

私補補到條命都冇就唔值得
頁: [1]
查看完整版本: 想搵私補上門但怕惹D菌返黎 點算