查看完整版本 : OL英雄祖安怒獸 沃里克

家中扁扁的膠袋 2020-2-6 04:34 PM

OL英雄祖安怒獸 沃里克

[img]https://game.gtimg.cn/images/lol/act/img/skin/big19000.jpg[/img]
背景故事
沃里克系一頭游獵於祖安灰色小巷嘅怪獸。佢嘅身體接受了痛苦嘅實驗並發生了變異,融合了精密復雜嘅儲液艙和葯泵,向佢嘅血管中注入煉金合成嘅憤怒激素。佢從陰影中一躍而出,獵殺啲喺城市最深處肆虐嘅罪犯。沃里克會被鮮血吸引,血腥味讓佢失去理智。冇邊個沾血嘅人能夠逃過佢嘅獵殺。

[b]血之飢渴被動技能[/b]
沃里克嘅普攻造成額外魔法傷害。如果沃里克嘅生命值低於50%,咁佢會獲得等額嘅治療效果。如果佢嘅生命值低於25%,則治療效果提升至三倍。

[b]野獸之口快捷鍵:Q[/b]
沃里克向前猛撲並撕咬佢嘅目標,造成基於目標最大生命值嘅傷害,並造成基於實際傷害值嘅治療效果。
沃里克嘅普攻造成額外魔法傷害。如果沃里克嘅生命值低於50%,咁佢會獲得等額嘅治療效果。如果佢嘅生命值低於25%,則治療效果提升至三倍。

[b]鮮血追獵快捷鍵:W[/b]
沃里克感知生命值喺50%以下嘅敵人,喺朝着呢些敵人郁時會獲得郁速度加成,並喺攻擊呢些敵人時會獲得攻速加成。當呢些敵人嘅生命值喺20%以下時,佢會狂暴並讓呢些加成提升至三倍。

[b]遠祖嗥叫快捷鍵:E[/b]
沃里克獲得持續2.5秒嘅傷害減免效果。喺效果結束時,抑或重新激活技能時,沃里克會嗥叫,使附近嘅敵人因恐懼而逃跑1秒。

[b]無盡束縛快捷鍵:R[/b]
沃里克朝一個方向跳躍(跳躍距離可從佢嘅郁速度加成中獲益),將佢所碰撞到嘅第一個敵方英雄壓制1.5秒。

[b]使 用 技 巧[/b]
[b]當你使用祖安怒獸[/b]
- 跟隨你嘅【W鮮血追獵】嘅血跡就能搵到啲生命值較低嘅敵方英雄。
- 【Q野獸之口】會跟隨敵人。喺你按住呢個技能鍵時,就算敵人用了奔跑、突進或傳送技能,沃里克也會跟隨佢哋出依家相應位置。
- 沃里克嘅終極技能嘅施放距離可以從任何郁速度加成中獲益,包括友方嘅增益效果和召喚師技能。

敵人使用祖安怒獸
- 沃里克普攻會喺佢生命值較低時治療佢。把你嘅控制技能留到佢殘血時用,唔好畀佢反擊嘅機會。
- 沃里克喺對抗生命值較低嘅敵人時會獲得強化。維持好你嘅生命值,咪讓佢有可乘之機。
- 沃里克終極技能嘅施放距離可從佢嘅郁速度加成中獲益。

樓下怪牛牛 2020-2-10 11:32 AM

謝謝分享

山中金童 2020-3-30 09:23 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

雨中小水果 2020-3-30 09:23 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

鬼屋明魚蛋 2020-4-2 11:40 AM

謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: OL英雄祖安怒獸 沃里克