查看完整版本 : 你哋有冇遇過咁黑人憎嘅保安。。。

黑白棋子的棋盤 2020-2-9 08:34 PM

你哋有冇遇過咁黑人憎嘅保安。。。

見標題(第一次發文,如果發錯位,唔該同我應該發邊,多謝!仲有,請幫我轉發到其他論壇)
細個個陣覺得呢個啊姐都幾好人,但之後就覺得佢真係好黑人憎。
一年前,我有個鄰居,係有精神病,個個鄰居同呢個啊姐好熟。有一次,我啊媽就同呢個啊姐吹水,吹水內容就唔小心得罪咗個鄰居。本身呢,就應該係我啊媽同個保安啊姐知道個內容,但個啊姐同呢個鄰居講,搞到我屋企幾個鐘就被人拍一次門。仲要係日夜不分,吵到唔洗訓。最後就我啊媽道歉而冇咗件事。
到咗琴日,我啊媽同人有d嗌霎,咁就有d啊嬋要上嚟罵我啊媽。本身d人唔知我哋住邊,但係樓下啊保安啊姐直接張個地址講比d啊嬋聽。搞到比人嘈遇咗成個幾鐘。仲有之前個啊姐又問長問短,好似查家宅咁款。真係好鬼黑人憎
唔知你哋有冇遇過d咁8,同咁黑人憎嘅保安啊姐?

保安員叔叔 2020-3-3 12:39 PM

投訴到她走為止!

只說地不談天 2020-3-3 07:10 PM

你點知係個保安透露你住址?

只說地不談天 2020-3-3 07:12 PM

[quote]原帖由 [i]黑白棋子的棋盤[/i] 於 2020-2-9 08:34 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=514134158&ptid=28861968][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
見標題(第一次發文,如果發錯位,唔該同我應該發邊,多謝!仲有,請幫我轉發到其他論壇)
細個個陣覺得呢個啊姐都幾好人,但之後就覺得佢真係好黑人憎。
一年前,我有個鄰居,係有精神病,個個鄰居同呢個啊姐好熟。有一次,我啊媽就同呢個啊姐吹水,吹水內容就唔小心得罪咗個鄰居。本身呢,就應該係我啊媽同個保安啊姐知道個內容,但個啊姐同呢個鄰居講,搞到我屋企幾個鐘就被人拍一次門。仲要係日夜不分,吵到唔洗訓。最後 ... [/quote]

點解你媽比人嘈到上屋都唔報警?

大嶼山風箏騎士 2020-3-11 11:47 PM

係喎, 你冇証據, 點知係個保安透露你住址

咸B 2020-3-12 09:54 AM

其實,你阿媽講左一啲野,可能無惡意!
但俗語說禍從口出!

保安也要付上很大责任!
經驗教訓,將來勿和保安吹水啦!

無益㗎!

[[i] 本帖最後由 咸B 於 2020-3-12 11:55 AM 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: 你哋有冇遇過咁黑人憎嘅保安。。。