查看完整版本 : 男士抗衰老妙招,教你幾大男士美容嘅方法

萬家幻象 2020-2-15 05:38 PM

男士抗衰老妙招,教你幾大男士美容嘅方法

喺當今社愛美嘅男士也越嚟越多,掌握正確嘅美容嘅技巧才能起到很好美容養顏嘅作用,嗰你知男士抗衰老妙招有邊些咩?男人食乜養顏抗衰老呢,平日里男士美容技巧又有邊些呢,接下嚟就一起去了解一下吧。

萬家幻象 2020-2-15 05:38 PM

1、男士好保證每晚瞓眠7小時
一項為期22年,涉及21268名成年人嘅新研究發現,男人每晚瞓眠少於7小時,早亡牙煙增加26%,但超過8小時,也會使早亡牙煙增加24%。

萬家幻象 2020-2-15 05:39 PM

2、男士應以內養外,美從食飲而嚟
皮膚系由細胞構成,而細胞需要適當嘅營養以供其滋長,細心周全嘅飲食包括豐富嘅生果、蔬菜及纖維質,能夠協助身體維持良好嘅運作功能,皮因而能處於高峰狀態。

萬家幻象 2020-2-15 05:40 PM

3、男士抗衰老需戒煙
據醫學雜志報道,食煙者嘅外貌比唔食煙者至少老了5歲以上。食煙與臉部皺紋加深有關,可能食煙者總系一直眯着眼以躲避香煙產生嘅煙霧。

萬家幻象 2020-2-15 05:40 PM

4、有氧健身能助男士抗衰老
證據顯示,有規律嘅有氧鍛煉能延緩或逆轉呢一無情嘅衰老過程,就算你已步入晚年。研究顯示,長期進行相對高強度嘅有氧鍛煉能使大有氧能增強25%,也就系增加6毫升,相當於減去10到12歲嘅生理年齡。

萬家幻象 2020-2-15 05:41 PM

5、男士應每口飯噍9秒長壽
食飯狼吞虎咽會使肥肥幾率增加84%,而呢個系導致衰老嘅重要因素。荷蘭研究也發現,細噍慢咽者飯量更小,每口飯好噍9秒。

萬家幻象 2020-2-15 05:42 PM

6、男士應增強股四頭肌,關節炎疼痛少
美國梅奧診所研究人員測試了265名膝關節炎患者嘅股四頭肌力量,結果發現,股四頭肌力量強嘅人,關節炎疼痛發生得少。

萬家幻象 2020-2-15 05:42 PM

7、男士應常用剃須刀,年輕5歲半
英國諾森比亞大學調查發現,剃須嘅男人比胡須拉碴嘅男人睇上舊年輕5、5歲。皮膚學專家肯尼思·比爾博士表示,剃須會刺激臉部膠原蛋白嘅產生,讓皮膚更光滑。

萬家幻象 2020-2-15 05:44 PM

和大家分享,希望都變成靚仔!
頁: [1]
查看完整版本: 男士抗衰老妙招,教你幾大男士美容嘅方法