查看完整版本 : 女生嘅呢7個著衣搭配技巧,總有一款適合你,讓你點著都好睇。

韓風夏明 2020-2-16 09:17 PM

女生嘅呢7個著衣搭配技巧,總有一款適合你,讓你點著都好睇。

點樣才可以讓衫著起嚟更好睇,讓你著出氣質,更加受人矚目?呢一直都系女生關注嘅問題。下面,畀大家分享女生嘅7個實用嘅著衣搭配技巧,讓你點著都好睇,不再為著搭衫而煩惱。

1.要著適合自己嘅衫。我哋常常講人著衫,而唔系衫著人。但仲系有唔少嘅女生做唔到呢個點,盲目追逐潮流嘅現象仲系比較常見嘅,一昧嘅追求款式,而唔考慮系否適合。想要著衣好睇,適合嘅衫系開端,唔適合嘅衫再好睇,著喺身上也唔會有特色;適合嘅衫,邊驚只系簡單嘅基礎款,上身也能很有范!

韓風夏明 2020-2-16 09:18 PM

2.肥女孩適合著露肩長裙。露肩嘅裙肥女孩著起嚟超級顯瘦!手臂部分有肉嘅要選擇荷葉擺長裙,咁才可以真正遮肉。因為很多人肥系整體都肥,如果想要遮住大腿呢個地方嘅肉,長裙系最好嘅遮肉利器了!

韓風夏明 2020-2-16 09:19 PM

3. 小腹凸出嘅人著衣搭配技巧。
(1) 把上半身嘅淺色衫束入下半身深色嘅裙或褲子裡面,咁嘅話,就可以掩飾小腹突出嘅缺點,再搭配上寬皮帶系緊,之後就可以讓腰部睇上去更加嘅纖細。
(2) 用蘿卜形嘅長褲搭配比較寬松一些冷衫,也可以用配件,例如:帽子、頸巾、皮帶將重心置於上方。
(3) 全身要著冷色色,並著細條紋嘅長褲以助於分散視線,咁可以巧妙掩飾小腹凸出嘅缺點,包括皮帶、絲巾、鞋、襪等都採用冷色系嘅搭配。

韓風夏明 2020-2-16 09:19 PM

4.身材高大女性嘅著衣搭配技巧。
身材高大嘅女士,喺著衣搭配上選擇嘅衫唔好太長,要著一些唔會太顯露體形嘅衫,而且某種場合嘅衣料要選配適當,松衣寬裙都較合適,著起嚟讓你更加嘅好睇。

韓風夏明 2020-2-16 09:20 PM

5.呢個著衣搭配技巧,可以讓你顯得又瘦又高。v領嘅連衣裙,似乎很多身材都可以著,肩寬、上半身肥嘅女生,著v領嘅衫,都有顯瘦嘅效果,而且還有縱向拉伸嘅既視感,讓下半身睇起嚟更修長。帶點復古味道嘅v領高腰連衣裙,也適合小個子女生著,不僅顯瘦,著後還很顯高!

韓風夏明 2020-2-16 09:20 PM

6.臀肥腰細嘅人著衣搭配技巧。臀肥腰細嘅人,唔好著連衣裙,也唔好將帶褶嘅裙著喺襯衣外邊,可著卡腰嘅、流線型嘅服裝,以及向下略帶喇叭嘅褲子,西褲可盡量低一啲,褲腿稍窄啲。

韓風夏明 2020-2-16 09:21 PM

7.著衣搭配色彩方面嘅技巧:盡量唔好讓自己嘅身上超過三種顏色。咁嘅色彩搭配,唔管系幾時都系通用嘅,從頭到腳唔超過三種顏色,絕對系最唔會出錯嘅搭配,也能讓成個人嘅著着大方得體。

粗俗的裙 2020-2-17 09:27 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

韓風夏明 2020-2-17 10:39 AM

:chcz_02:

海邊熱情的鼓手 2020-2-19 04:24 PM

了神童 2020-2-20 05:00 PM

異域義羊羊 2020-2-27 05:38 PM

不嬲都係咁 個人唔靚既話 著衫就係遮醜 好既地方show出黎 唔好既地方就用衫, 顏色同埋cutting 遮左佢

家中發現了榴槤 2020-3-23 04:17 PM

icicok 2020-3-24 07:31 AM

好帖,多謝你詳盡解釋。

井底黃色世界 2020-3-24 10:56 PM

臀肥腰細嘅人,唔好著連衣裙
頁: [1]
查看完整版本: 女生嘅呢7個著衣搭配技巧,總有一款適合你,讓你點著都好睇。