查看完整版本 : 我炒牛熊的快速經歷

唯獨妳不可愛 2020-2-18 02:14 AM

首先講左我背景先啦 本人22歲 20歲開始做緊名店sales 工 積蓄有250k
上年都搵到40k-50K 一個月 之後學人炒股票 (牛熊) 同賭波馬 過大海 最過記錄搵到1.6m
主要係炒牛熊炒到1.2m 之後去賭場賺左400k
12個月去左28次  22次係贏錢 只有6次係輸住走 最後係7-9月輸曬1.48m 係輸波同牛熊及新股  係10月份問銀行借左500k 到1月份又輸曬 依家成個人好想死 好無方向感 當然人工呢半年回落20k-25k 依家借左恒生50k 分60個月還,每月要還9300 仲要比5000家用 仲要幫女朋友比3000租因我住兩邊  覺得自己好無用 好廢 我可以點先快點加快還曬我錢 上一年非常風光 買左三隻rolex 都要賤賣左佢 而1星期就輸曬落牛熊度 我好想回到過去 拿住1.6m 慢慢用 寧願唔再玩股票 我可以點?

nigolden 2020-2-22 12:16 AM

賭係最易賺錢既方法, 一日幾十粒, 一百粒

「你永遠唔知幾時要停」呢個就係金句

追我PO, 睇我之前點玩啦:fst_006:

大自然學數據 2020-2-28 07:56 PM

你玩全部都係負期望值,你還好,還有工作
正期望值例子樓市長玩係升
負期望值例子賭場,馬會,牛熊,窩輪
我都負債左先知期望值這種知識

tradingman8 2020-3-3 01:32 PM

來的快也去得快

illm8888 2020-3-10 12:48 AM

所以後生仔,爬得越快,爬得越高,就 越覺飄飄然, 基礎未穩 ,就只有跌得更快。
你既然以前搵得四五萬蚊 你應該還有點實力,只要有機會一定會搵返以前嘅人工, 只要你腳踏實地, 再儲到錢用投資的方法去投資,戒掉賭徒心態去投機, 穩紮穩打一定可以再翻生

alee001 2020-3-10 01:36 PM

講風光...:smile_45:

農場深情的烈女 2020-3-11 11:03 AM

[quote]原帖由 [i]唯獨妳不可愛[/i] 於 2020-2-18 02:14 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=514510750&ptid=28877684][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
首先講左我背景先啦 本人22歲 20歲開始做緊名店sales 工 積蓄有250k
上年都搵到40k-50K 一個月 之後學人炒股票 (牛熊) 同賭波馬 過大海 最過記錄搵到1.6m
主要係炒牛熊炒到1.2m 之後去賭場賺左400k
12個月去左28次  22次係贏錢 只有6次係輸住走 最後係7-9月輸曬1.48m 係輸波同牛熊及新股  係10月份問銀行借左500k 到1月份又輸曬 依家成個人好想 ... [/quote]

買牛熊死全家:')
頁: [1]
查看完整版本: 我炒牛熊的快速經歷