查看完整版本 : UO 收到 OC(流程分享)

Kennyhc 2020-2-19 01:00 AM

UO 收到 OC(流程分享)

11月頭APPLY
12月頭Phone-in
12月尾Group-in +EA+ Final-in
2月頭BC
2月中OC

Phone-in 4-5mins (冇來電顯示,不過冇聽電話佢地會留言比你再call)
-自我介紹
-對HKE有咩睇法
-有冇坐過HKE(我答冇)
-跟住即刻約我月尾interview

Group-in
度高交資料...etc
比5分鐘你同你Partner,介紹自已比對方聽
跟住1分鐘對住全部人介紹你自已個partner
搞掂之後,再分3-4個人一組
interviewer會比D lego每一組
用15分鐘砌一樣野出黎promo HKE,咩都得,
再用6分鐘present 點解你要咁砌同點代表HKE
搞掂之後,被叫名的會過隔離房or byebye(每次都唔同)

EA
10MC, 3LQ (30mins)

Final-in 15mins
PA x3 -Cantonese,English,Mandarin
Self-intro
why HKE
why FA
FA Duty
跟你CV問問題
Roleplay(duty free)
Any Questions?

1月尾收BC email
2月頭BC
抽血,度高,磅重,驗眼,照肺,驗尿
剪頭髮驗唔知乜乜

過多三日待就收到OC啦!
以我少少經驗分享就係,一去到HKE Office就要交戲
微笑,對住邊個都要微笑,因為唔知邊個先係interviewer
如果比佢見到你眼訓樣仲要目無表情,就GG了,byebye~
所以戲一定要交,仲要交到最後!
唔好搶野講,比人感覺你大方得體
就算你英文唔好或者太攰個人放空左發緊夢都好,都要對住人笑(我係過來人,我放空左無聽人講野:P)
因為你唔會知interviewer有無望住你
另外可以上下UO官網溫下書,佢地會chok下你對UO嘅認識
最後當然要著得靚靚仔仔啦,因為我見過有D人真係有少少污污where where
第一印象好緊要
點都好啦,祝send左email or考緊嘅你成功!
加油!!!:$

宇宙小小留言 2020-2-19 01:54 AM

[quote]原帖由 [i]Kennyhc[/i] 於 2020-2-19 01:00 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=514558519&ptid=28879507][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
11月頭APPLY
2月頭BC
2月中OC

Phone-in 4-5mins (冇來電顯示,不過冇聽電話佢地會留言比你再call)
-自我介紹
-對HKE有咩睇法

Group-in
度高交資料...etc
比5分鐘你同你P ... [/quote]

hi 可否再分享下sell乜duty free,free 煙酒定blankets or餐飲牙。thanks

mm924 2020-2-19 04:57 PM

[quote]原帖由 [i]Kennyhc[/i] 於 2020-2-19 01:00 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=514558519&ptid=28879507][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
11月頭APPLY
2月頭BC
2月中OC

-自我介紹
-對HKE有咩睇法

Group-in
度高交資料...etc
比5分鐘你同你P ... [/quote]
可唔可以分享下EA 個3條題目呀:smile_13:唔該曬:)

yeyayeyaohohoh 2020-2-20 04:03 PM

phone in後叫我等email, 冇即時約interview,系咪姐係failed? :(

馬大力小姐 2020-2-22 06:05 PM

EA請問係問乜㗎?

dooly0104 2020-2-28 12:11 PM

:loveliness:

[[i] 本帖最後由 dooly0104 於 2020-2-28 03:17 PM 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: UO 收到 OC(流程分享)