查看完整版本 : 開淘寶店

gameboy67 2020-2-24 14:33

做左幾年淘寶店, 暫時有3個籃鑽, 有興趣以此做兼職既朋友可以交流一下

P.S. 唔好問我賣乜野產品 ^_^

[[i] 本帖最後由 gameboy67 於 2020-3-9 02:53 PM 編輯 [/i]]

liontoby 2020-2-24 20:27

我仲系零買賣

gameboy67 2020-2-25 05:11

一開始係比較難, 你有無長期在線呢?

Renee420

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

tnethk

*** 該帖被屏蔽 ***

憤怒70後 2020-2-26 17:55

好難點樣長期上線呀唔係好明嘅意思

台灣忽然菠菜 2020-2-26 19:38

好想嘗試..但係唔敢 會唔會搵得好小?

gameboy67 2020-2-27 14:57

你開左間店, 要同時開埋個手機千牛平台, 或用電腦既旺旺平台, 人地見到你間店有人先會問你野, 再而進一步買野.

如果你只係開左間店, D貨上左架, 但無人睇店, 做到生意既機會就細

gameboy67 2020-2-27 14:58

一開始搵得少就如無意外, 要睇你自己目標係乜野?

ho001 2020-3-5 10:46

現在開店好像比較煩,以前開個店,但冇搞俾佢取消在

fb33e80e5b092b

ho001 2020-3-7 16:44

有冇得教我點樣現在開鋪

tavyncuvnzb

無名noname 2020-3-8 15:09

想知點寄貨?

xxyanlixx 2020-3-8 21:55

樓主賣什麼產品?

gameboy67 2020-3-9 14:48

可以兼職, 不過一開始真係要好比心機做, 我唔識做到人地咁樣, 請班客服無時無刻都可以回覆人客查詢

實際上, 內地既淘寶賣家, 真係覆得好快, 所以好多客人見你覆遲少少, 想買既就已經搵左其它人, 剩番肯等你既, 就係不停格價中

gameboy67 2020-3-9 14:50

搵人寄或自己寄

以我所知, 香港順豐基本上都好難寄野上內地

就算比你寄, 你都要提供收件人身份証, 貨品發票, 而且運費比起你在內地寄差天共地

gameboy67 2020-3-9 14:52

我都唔太清楚現在有乜野唔同左

之前我起碼你要有內地銀行戶口, 手機號碼, 開通埋個內地支付寶先可以做到

fb33e80e5b092b

邊度有WIFI 2020-3-10 01:19

你用個人申請淘寶店定用公司BR申請?
要上大陸搞嗎?

gameboy67 2020-3-10 10:56

個人咋

小蝶lg 2020-3-11 09:14

想問點搵人寄啊?
要拎D貨上深圳?

gameboy67 2020-3-11 09:24

有一個人(以前朋友介紹) 專幫我帶番去寄, 不過都好多限制, 名牌, 電子產品都唔做, 而且佢價錢唔算平

林明灿

gameboy67 2020-3-11 11:00

其實想做就應該實行, 唔好介意一開始搵唔到乜野錢, 肯努力總會搵到一條自己既路, 好似我自己咁樣, 除左淘寶店同正職, 亦都開拓緊做其它野

好似最近咁既情況, 接左既單都寄唔到野番內地, 唯有做住其它野先, 遲D先再作取捨

想搵多D錢既大家加油!!!

ho001 2020-3-12 06:53

最可惜現在開店煩以前好多,現在開店好像大陸有BR先可以

小蝶lg 2020-3-12 09:35

[quote]原帖由 [i]gameboy67[/i] 於 2020-3-11 11:00 AM 發表 [url=https://finance.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=515623269&ptid=28890082][img]https://finance.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
其實想做就應該實行, 唔好介意一開始搵唔到乜野錢, 肯努力總會搵到一條自己既路, 好似我自己咁樣, 除左淘寶店同正職, 亦都開拓緊做其它野

好似最近咁既情況, 接左既單都寄唔到野番內地, 唯有做住其它野先, 遲D先再作取捨

想搵多D錢既大家加油!!! ... [/quote]師兄咁你認為賣咩好??
大陸好多野都有,佢地比較會喜歡日本貨?
食品做唔做到?

gameboy67 2020-3-12 11:09

我覺得佢地比較喜歡D 限量收藏品

小蝶lg 2020-3-12 14:07

咁師兄你係賣咩呢

明日心事

頁: [1] 2
查看完整版本: 開淘寶店