查看完整版本 : 以書為證,撕破泛暴謊言,挽救香港未來

橋頭懷舊的貓奴 2020-3-26 12:13 PM

以書為證,撕破泛暴謊言,挽救香港未來

[size=4][font=宋体]  最近,第一本真實記錄反映香港黑暴風波[/font][font=宋体]嘅[/font][font=宋体]畫冊上市。呢本名為《哭泣的城市》嘅畫冊由香港大公文匯傳媒集團出版,由該社記者喺過去六個幾月裡冒住生命危險沖喺暴亂現場第一線,用文字及鏡頭記錄香港喺呢次修例風波中經歷嘅黑暴歷史,將其整理成「有圖有真相」嘅畫冊出版。呢本畫冊喺香港多間書店一經上架即受追捧,被搶購一空,更有書店主動要求加量。有唔少讀者買多本贈送親友,只為一個目的「以此書為證,使下一代知道今日暴徒對香港做咗乜嘢!」[/font][attach]10976787[/attach]
[font=宋体]  當今世界喺一個傳媒為王嘅時代。尤其喺香港,好似已經到咗唔論是非,只睇邊個控制嘅媒體多,邊個聲勢就大嘅地步。好似黎智英呢種擁媒自重公開賣港者,喺面對法律審判時甚至往往能夠使相關部門投鼠忌器。[/font][font=宋体]睇返呢[/font][font=宋体]場修例風波由[/font]6[font=宋体]月[/font]9[font=宋体]日爆發至今已有大半年,反對派掌握[/font][font=宋体]嘅[/font][font=宋体]黃媒[/font][font=宋体]喺[/font][font=宋体]暴亂中起[/font][font=宋体]到嘅[/font][font=宋体]作用有目共睹。唔單止用偏頗立場歪曲事實,仲用虛假報導污蔑政府。最近黃媒又製造「[/font]7‧21[font=宋体]」「[/font]8‧31[font=宋体]」等煽暴文宣,將警方持槍執法嘅相片無限放大,粉飾暴徒惡行、掩蓋黑暴真相。事實上,歷史喺有記憶嘅,無論喺被「私了」嘅無辜市民,仲喺被襲擊嘅前線警員,都有大量圖文證據無法造假,缺嘅只喺系統整理。呢本《哭泣的城市》以大量真實圖片同精煉文字記錄暴亂歷史,喺打破黃媒對本地文宣壟斷嘅第一步。[/font]
[font=宋体]  被虛假報導坑害嘅仲有香港年輕一代。反對派以虛假文宣催眠煽動年輕人只單向接收偏頗資訊,最終行上街頭違法成為暴徒。聯想到舊年嗰部《凜冬烈火》被無數年輕暴徒奉為圭臬推崇備至,多次集體觀看,甚至喺暴亂中仲睇到年輕人舉住烏克蘭國旗。事實上《凜冬烈火》喺美國[/font]Netflix[font=宋体]出品,以美化顏色革命嘅角度描寫烏克蘭發生嘅暴亂。而烏克蘭遭受顏色革命後社會崩潰、人民捱窮、發展停滯嘅毀滅性後果卻隻字未提。呢種只美化過程,唔揭示結果嘅「春秋筆法」使無數年輕人受到誤導,甚至有一名上街鬧事嘅女青年喺接受採訪時居然表示「希望抗爭最終能夠好似烏克蘭咁得到個好結果」實在使人扼腕歎息。而《哭泣的城市》則完全由本地編著、出版,客觀詳實記載咗暴亂中香港城市與人民嘅血與淚,為後世追查黑暴真相留存咗珍貴史料,亦喺叫醒被黑暴催眠嘅年輕人、挽回香港未來嘅重要一步。[/font]
[font=宋体]  諸多讀者中,有一位周婆婆特地跨區趕到灣仔書店購買多本《哭泣的城市》畫冊贈送親友,[/font][font=宋体]佢[/font][font=宋体]接受採訪時[/font][font=宋体]講嘅[/font][font=宋体]話[/font][font=宋体]使[/font][font=宋体]人感同身受「[/font][font=宋体]宜家好[/font][font=宋体]多事[/font]‘真變假,假變真’,見證歷史真相[font=宋体]嘅[/font][font=宋体]自己[/font][font=宋体]宜家[/font][font=宋体]最期望[/font]‘搞返好香港’,恢復以往[font=宋体]嘅[/font][font=宋体]團結、友愛[/font][font=宋体]同[/font][font=宋体]互相守護[/font][font=宋体]嘅[/font][font=宋体]香港。」一邊[/font][font=宋体]喺[/font][font=宋体]過來人因真實經歷發出[/font][font=宋体]嘅[/font][font=宋体]期望,一邊卻[/font][font=宋体]喺[/font][font=宋体]無知者對虛幻未來產生[/font][font=宋体]嘅[/font][font=宋体]妄想,黃媒文宣毒害可見一斑。《哭泣的城市》問世,必定能夠撕破泛暴派[/font][font=宋体]嘅[/font][font=宋体]謊言,還原歷史真相![/font][/size]

[[i] 本帖最後由 橋頭懷舊的貓奴 於 2020-3-26 12:15 PM 編輯 [/i]]

catcatlove 2020-3-26 05:47 PM

香港7成人反共, 垃湿局會由黑衣占領都唔出奇。
反正米帝都唔撈泥,疫症使到世界大洗牌, 土共可以趁此機會全面清理香港反共人士,從新出發。

隔夜富有女俠 2020-3-26 06:32 PM

泛民陣營不斷製造混亂
泛民陣營有不同演員,尤其係政棍,耶L,黑護,黑記,教渣
泛民暴徒帶頭殺人放火破壞社會老屈行騙
泛民陣營及支持者所謂的民主自由
就是永遠佢哋係主
同拜耶穌一樣咁白痴專制
想香港死好簡單,繼續支持泛民暴徒吧!

michaelrooney 2020-3-26 06:42 PM

香港已經冇咩優勢,唔好仲以為好似10幾年前咁,依家就算幾亂都好大陸未必理你,控制唔到咪由得你自生自滅,犯民等人食政治油水,對佢地而言社會越亂就越好,最大受害者就係一班思想天自作孽真冇腦嘅廢青

zhengdongxinqu 2020-3-26 06:49 PM

[font=Microsoft JhengHei]香港人要齊心協力[/font],抗"暴"驅災

jasmine119 2020-3-26 07:06 PM

安定繁榮消失中, 經濟差, 失業人數漸多.,人口會慢慢減少,而且防疫做好了,醫護系統會有冗員,各行業都有冗員,黑暴最想嘅攬炒終可達成。
頁: [1]
查看完整版本: 以書為證,撕破泛暴謊言,挽救香港未來