查看完整版本 : 國服高禁用率英雄盤點!卡薩丁持續制霸中路

xcqwdasd 2020-4-13 03:41 PM

近期國服10.7版本逐漸穩定下嚟,中單電刑卡薩丁成為禁用榜榜首,爆炸嘅AOE傷害和佢嘅節奏能力讓眾人害驚,今日我哋就嚟盤點一下當前國服嘅五大禁用英雄。

xcqwdasd 2020-4-13 03:45 PM

虛空行者卡薩丁
英雄分析:卡薩丁前期對線並唔強,但系只要保證發育到達六級就能快速打出爆炸傷害,中期多去支援,後期團戰輕松秒人。
技能加點:主E副W一級學習E技能

xcqwdasd 2020-4-13 03:49 PM

出裝:第一件裝備選擇時光之杖,增加傷害生命值和法力值,被動疊加後可持續增長,大天使之杖增加傷害法力值和冷卻縮減,觸發主動效果後釋放可增加護盾嚟抵擋傷害,加上中婭三件裝備具備後團戰能力極強,後期裝備選擇大帽+女妖。
符文:主系符文選擇電刑,三秒內攻擊敵人三次後觸發爆炸傷害,血之滋味傷害敵人時提供治療效果,眼球收集器觸發後增加適應力,貪欲獵手將技能造成嘅部分傷害轉化為治療效果,氣定神閑參與擊殺得到治療,致命一擊對生命值低嘅敵人可造成更多傷害。

xcqwdasd 2020-4-13 03:54 PM

玩法技巧:
  前期對線補刀嘅同時可以用Q技能嚟消耗敵人,等級到達三級後積攢E技能效果,觸發後E技能先手,後續開Q貼臉配合W觸發電刑打一套爆發傷害,前期一定要保證發育,六級有大招可以考慮擊殺,中期可以多去進行遊走,支援隊友帶動節奏,中後期團戰搵好位置進場,快速貼臉敵方C位,一套輕松將其帶走,後續逐個收割。

xcqwdasd 2020-4-13 03:59 PM

時間刺客  艾克
英雄分析:艾克屬於節奏型能力非常強嘅打野,一旦占據優勢裝備崛起團戰輕松畀敵人造成巨大困擾,輕松秒C位。
技能加點:主Q副E一級學習W技能

xcqwdasd 2020-4-13 04:04 PM

出裝:第一件裝備選擇符能回升打野刀,增加傷害冷卻縮減和法力值,被動附帶嘅回聲效果可造成額外傷害,大大提升前中期能力,科技腰帶增加傷害生命值和冷卻縮減,主動釋放進行一段位移並造成傷害,加上巫妖三件裝備具備後團戰能力極強,後期裝備選擇大帽+鬼書。
符文:主系符文選擇黑暗收割,傷害生命值低於50%嘅敵人後觸發,將黑暗收割傷害永久增加5,猛然沖擊使用突進後增加額外效果,眼球收集器提升適應力,貪欲獵手將技能造成嘅部分傷害轉化為治療效果,副系符文選擇神奇之鞋,增加額外移速,星界洞悉減少多方面冷卻時間。

xcqwdasd 2020-4-13 04:06 PM

玩法技巧:
  前期以刷野為主,等級到達三級後可選擇去gank,W技能先手困擾敵人走位,隨後E技能快速貼臉配合Q打出被動嘅三環效果,隨後跟上持續輸出配合隊友擊殺,六級有大招越塔強殺可能性大大提升,中後期團戰裝備具備後爆發巨高,進場後瞄準敵方C位英雄,一套技能輕松帶走,後續配合隊友收割。

xcqwdasd 2020-4-13 04:11 PM

呢兩個英雄其實非常唔錯,大家可以玩玩試試 哈哈

xcqwdasd 2020-4-13 04:12 PM

多謝大家 哈哈

隔夜自我的救星 2020-4-29 02:22 PM

謝謝分享

雨中會老爺 2020-5-4 10:39 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

DIDADIDA456 2020-5-4 10:42 AM

沉睡正金童 2020-8-3 09:35 AM

浪漫的大蝦仁 2020-8-3 10:01 AM

古時純情的朋友 2020-8-3 03:03 PM

[quote]原帖由 [i]xcqwdasd[/i] 於 2020-4-13 04:12 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=517207098&ptid=28993326][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
多謝大家 哈哈 [/quote]
五大英雄還有兩個呢,樓主還會唔會繼續更新。

今日遇見嘅魚旦 2020-8-3 03:04 PM

教學分析很透徹,對英雄理解比較到位,可以嘗試一下

黃昏遇到了考試 2020-8-5 09:44 AM

全睇操作

BritHK1842 2020-9-29 12:11 AM

還不如玩Sett

黑頭人送鬥士 2020-11-24 12:31 PM

就出隻新SUP

小豬佩佩 2020-11-24 02:58 PM

卡薩丁後期很BT
頁: [1]
查看完整版本: 國服高禁用率英雄盤點!卡薩丁持續制霸中路