查看完整版本 : 如果發現成個SYSTEM 設計有問題?你會改SPEC定一寫到天黑??

topsmac2 2020-4-13 10:08 PM

如果發現成個SYSTEM 設計有問題?你會改SPEC定一寫到天黑??

新公司前人寫D 野真係亂過垃圾崗,又冇streaming test~~~
又係執二手飯睇見都唔想做人...... 改改下仲要發現好多嚴重BUG,
最慘前人唔想你改佢D BUG, 睇怕我都係入錯公司.....收下租休息下算了:smile_30: :smile_30:

PacificIslander 2020-4-13 10:53 PM

有「囉」味閃人,炒老闆魷魚,自己辭工,未有工做,被辭工,搵唔到工做,個個組合都係叫「休息吓先」啦!  ;P

tungsingyiuyeu 2020-4-14 09:10 AM

你咁勁咪自己寫過新lo

lostofbubble 2020-4-14 11:39 AM

[quote]原帖由 [i]topsmac2[/i] 於 2020-4-13 22:08 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=517221734&ptid=28994362][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
新公司前人寫D 野真係亂過垃圾崗,又冇streaming test~~~
又係執二手飯睇見都唔想做人...... 改改下仲要發現好多嚴重BUG,
最慘前人唔想你改佢D BUG, 睇怕我都係入錯公司.....收下租休息下算了:smile_30: :smile_30: ... [/quote]

好有可能個SYSTEM 精髓在於個BUG 才RUN得順!! 改左會賴野!! :smile_30:

form5 2020-4-14 09:24 PM

做呢行未做過執屎咩? 

topsmac2 2020-4-15 02:05 AM

張4千幾行執返變千幾行由原本四十幾秒變run 1,2 秒,結局比上頭投訴我唔跟佢寫果分野個step做,result 一樣又快咁多結果又比人屌wtf,開始懷疑人生

form5 2020-4-15 07:34 AM

快咁多? 做少左step 瓜
Streaming test 係乜叉嘢

topsmac2 2020-4-15 10:39 AM

條能樣唔識寫THREAD.... D FILE 一個個咁做更係慢到仆街...........

同佢改一改個廁所通能曬話唔到以咁做.....要LOOP 到泥做,我真係話做乜膠.....又話CPU 用得勁乜柒乜柒. 有得SET priority 幾百個FILE 都係用得CPU 1X%...:smile_27: 但心能呢條尤係超煩果隻...大9鑊

topsmac2 2020-4-15 10:47 AM

呢間野又神奇請到呢D 奇人佢點膠吹出泥嫁?? .....佢唔似係呢間野做好耐,但我UNDER 佢就仆街囉.......如果照佢份野咁做下世都唔洗準時收工:smile_27:
頁: [1]
查看完整版本: 如果發現成個SYSTEM 設計有問題?你會改SPEC定一寫到天黑??