查看完整版本 : 吸血流巨魔勝率登頂 版本三大冷門套路推薦

xawqasdas 2020-4-14 02:39 PM

吸血流巨魔勝率登頂 版本三大冷門套路推薦

10.7版本除了各種大火的戰士、坦克外,也有一些冷門而強勢的套路。

xawqasdas 2020-4-14 02:40 PM

上單吸血流巨魔
技能加點 主Q副W,Q嘅傷害和W嘅攻速加成系巨魔對拼嘅資本。
符文天賦  精密系&堅決系,屬性碎片1攻速 1自適應 1護甲
主系點出征服者、歡欣、凱旋、堅毅唔倒,巨魔系一個純靠普攻輸出嘅英雄,加上大招和裝備嘅吸血搭配征服者擁有非常強力嘅吸血。副系點出爆破、骸骨鍍層,提升巨魔嘅單帶能力。

xawqasdas 2020-4-14 02:43 PM

出裝推薦:多蘭盾出門,先做出貪欲九頭蛇提升巨魔嘅推線能力,第二件出破敗,呢兩件吸血裝備讓巨魔只揪幾乎無敵,既有吸血又有高傷害。第三件出振奮,強化吸血效果,然後做出亡者嘅板甲,提升移速嘅同時也有一定嘅坦度,最後再補一個防裝。
對線技巧:前期主打線上壓制,巨魔嘅Q技能能夠偷攞敵方嘅攻擊力,所以能夠很好嘅壓制,但系巨魔冇位移很容易被抓,所以6級前唔好推線太深。補了提亞馬特之後,在線上推線,Q-W打塔食鍍層,嚟人抓R-E跑路。巨魔喺中後期單帶推塔,巨魔嘅只揪能力很強,只要R過去減了對方嘅雙抗就可以追着打,而且出了破敗之後推塔嘅速度也很快,但系打團就很容易被風箏,除非對方有坦克,團戰R坦克嗰幾秒可以做前排。

xawqasdas 2020-4-14 02:46 PM

打野熔渣狼人
技能加點:主Q副W,Q技能很方便狼人追擊GANK。
符文天賦:精密系&巫術系,屬性碎片1攻速 1自適應 1護甲
主系點出強攻、歡欣、凱旋、堅毅唔倒,狼人嘅傷害屬於單體傷害,所以強攻很契合狼人,而且大招能夠施加三次攻擊特效,一瞬間就能觸發強攻。副系點出水上行走、迅捷,增加狼人嘅移速,狼人移速越高,大招范圍就越遠。

xawqasdas 2020-4-14 02:48 PM

出裝推薦
寬刃刀出門,先做出提亞馬特提升狼人嘅清野效率,然後做出藍色熔渣打野刀,狼人嘅E技能恐懼也能觸發熔渣嘅被動傷害,讓狼人加入了熔渣神教。接下嚟把提亞馬特升級為巨型九頭蛇,再做出振奮、反甲和石像鬼板甲三件防裝。
打野技巧
狼人打野喺6級前以刷為主,刷野雖然有些慢但系全程無傷,3級後去河道和對方打野搶河道蟹,狼人屬於打野只揪里最強勢嘅一檔。如果對方有人壓線太深可以開W加速過去E恐懼-蓄力Q用紅BUFF追着A。
6級後狼人有了大招就可以主動GANK抑或去入侵,R嘅壓制+E嘅恐懼連環控制非常嘅致命。團戰里狼人先E減傷吸收傷害,同時盡量嘅R後排打控制,等到E技能結束再開啟石像鬼板甲吸收第二波傷害。

xawqasdas 2020-4-14 02:49 PM

中單冰川小法
技能加點:主Q副W,Q技能疊層數能夠提供高額嘅法強。
符文天賦:啟迪系&巫術系,屬性碎片2自適應 1魔抗
主系點出冰川增幅、神奇之鞋、餅干配送、星界洞悉,小法並唔缺傷害,缺嘅系留人手段和保命技能,所以用冰川增幅+減速套裝嚟彌補呢些缺點。副系點出血之滋味、靈性獵手,減少裝備嘅主動技能冷卻時間。

xawqasdas 2020-4-14 02:51 PM

出裝推薦:
多蘭戒出門,先做出遺失嘅章節,然後升級為冰槍,喺前期冰槍主要系提供回藍,減速效果也讓對方難以貼臉小法,第二件出雙生暗影,呢個時候減速裝備就可以用嚟進攻配合E技能打控制。第三件出沙漏保命,然後做出帽子和法著棒,提升小法嘅輸出。
對線技巧:
小法前期以和平發育為主,因為冇位移又比較脆,很容易被GANK,只要保證Q技能能夠補好尾刀即可。有了遺失嘅章節可以推線然後去食一下F6,更快嘅讓裝備成型,等到了W就能收到後排兵陣小法就迎嚟了自己嘅強勢期。
中期多和隊友抱團,用減速裝備+E技能創造一個大范圍嘅控制,然後不斷嘅Q-W消耗,有殘血就直接R斬殺。雖然抱團會少一些Q兵嘅機會,但系W-E打到英雄一樣也能疊被動。

xawqasdas 2020-4-14 02:53 PM

新版本更新,又到了抄答案就可以上分的季節。

xawqasdas 2020-4-14 02:54 PM

多謝多謝

隔夜自我的救星 2020-4-27 02:12 PM

謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: 吸血流巨魔勝率登頂 版本三大冷門套路推薦