查看完整版本 : 10.5雲頂S級陣容解析 月蝕雷霆刺成T1選擇

dwqxcqwa 2020-4-15 03:09 PM

10.5雲頂S級陣容解析 月蝕雷霆刺成T1選擇

10.5版本刺客羈絆得到了大加強,4雷霆嘅強度也再次得到了提升,兩個羈絆嘅增加直接將復古陣容月蝕雷霆刺推到了巔峰。該陣容成型速度極快,強度又極高,喺影羈絆得到削弱嘅情況下基本已經成為了S級第一強勢陣容。

dwqxcqwa 2020-4-15 03:11 PM

陣容推薦:月蝕雷霆刺客
雷霆拉克絲、劫、狗熊、奇亞娜、日女、奧恩、螳螂、風女、扇子老母
(注意:8人口即可成型,能刷出雷霆拉克絲就拉9人口。)
核心英雄
劫嘅分身可以繼承所有嘅狀態和屬性,裝備也可以完美復制,且裝備效果也能作用於分身身上。劫嘅分身也可以釋放技能,讓分身數量呈倍數遞增,只要分身冇被全部消滅,就算系本體死亡也唔算輸。因此,劫嘅分身數量直接決定了佢嘅強度。

dwqxcqwa 2020-4-15 03:12 PM

裝備推薦
劫嘅強度在於能釋放多少分身,所以一定要有足夠嘅抗壓能力,復活甲可以畀劫兩條命,擁有更多嘅時間進行攻擊回藍。救贖喺血線過低時會自動觸發,一個范圍內嘅英雄都會受到治療效果,既增加了群體收益又提高了續航能力。無盡則系劫最好嘅攻擊裝,提高暴擊率和暴擊傷害,打出更高嘅普攻傷害和雷霆傷害。

dwqxcqwa 2020-4-15 03:14 PM

陣容推薦:水晶劇毒游俠
煉金、千珏、老鼠、寶石、蒙多、阿木木、水晶拉克絲、艾希、韋魯斯
(注意:8人口即擁有足夠嘅強度,刷出水晶拉克絲後可以拉9人口湊出4水晶羈絆。)
核心英雄
艾希釋放技能時可以大幅度提高自身嘅攻擊力和攻速,持續輸出能力極強,可以喺持續戰斗中占據上風。此外,艾希享有水晶羈絆,每次受到攻擊扣除嘅血量唔會超過60—110點,相當於自身擁有足夠嘅坦度,唔使擔心被刺客秒殺。

dwqxcqwa 2020-4-15 03:15 PM

裝備推薦
電刀系艾希嘅核心裝備,每三次攻擊都會觸發額外嘅濺射效果,可以對多個敵方單位造成額外嘅魔法傷害,且星級越高可以影響到嘅敵人就越多。艾希釋放技能後攻速加成極高,可以喺短時間內瞬間打出多次電刀效果。颶風則系強化群傷能力,可以對多個英雄同時造成傷害。巨人殺手可以打出額外嘅生命百分比傷害,對付坦克效果奇佳。

dwqxcqwa 2020-4-15 03:17 PM

陣容推薦:(法海)法師石頭人
石頭人、錘石、泰坦、火男、小法、球女、岩雀、吸血鬼
(注意:石頭人要轉成法師單位,實際觸發效果為6魔法師,8人口為成型陣容,剩餘1人口玩家可以根據情況隨意補充)
核心英雄
石頭人嘅控制效果卓越,且群體AOE傷害值唔俗,配合適當嘅裝備可以打出高爆發傷害。轉成法師羈絆後,石頭人可以連續釋放兩次大招,兩次擊飛敵方關鍵C位並造成大量嘅AOE爆發重創對手。

dwqxcqwa 2020-4-15 03:18 PM

裝備推薦
法師之帽系必備裝備,攜帶該裝備才能轉成法師單位,可以用於湊齊魔法師羈絆並享用羈絆效果。復活甲可以保證石頭人至少要釋放出一次技能,否則無法起到C位作用,防止被秒殺。鬼書可以讓敵人陷入燃燒狀態,喺數秒嘅時間內持續扣除敵方最大生命值嘅20%,系重要嘅輸出裝備。

dwqxcqwa 2020-4-15 03:19 PM

該版本嘅S級陣容成型都較快,但最好能刷出適合己方陣容嘅拉克絲,可以將陣容強度提升到最高。月蝕雷霆刺陣容成型容易,推薦玩家使用該陣容上分。

dwqxcqwa 2020-4-15 03:20 PM

謝謝謝謝

隔夜自我的救星 2020-4-20 02:25 PM

謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: 10.5雲頂S級陣容解析 月蝕雷霆刺成T1選擇