查看完整版本 : 【重裝狙神】4重裝戰士2狙神3暗星

xawqasdas 2020-4-16 08:52 AM

【重裝狙神】4重裝戰士2狙神3暗星

【重裝狙神】4重裝戰士2狙神3暗星

xawqasdas 2020-4-16 08:53 AM

前期過渡

女警帶燼裝備打工,可3重裝2未嚟過度,也可以2海盜睇質量

xawqasdas 2020-4-16 08:54 AM

搜牌節奏

如果鐵男嚟嘅多,6人口可以D一波追3星,順便D出燼。唔多就上7D出2星燼,再睇質量上8搵璐璐。

xawqasdas 2020-4-16 08:56 AM

陣型站位

如上圖:燼和寒冰分2邊底部,發揮狙神最大效果,也可以躲船長R。但注意防機器人和靈風嚟調整,可以畀戰士防鉤。戰士頂前面,璐璐第2排打控制。

xawqasdas 2020-4-16 08:57 AM

裝備分析

優先燼3件裝備。輕語破甲必備,打同行和趙信用。然後春哥+無盡,有星神唔使飲血。其次搵肉裝畀鐵男,多餘裝備畀寒冰打控制。需要一個鬼書或紅buff打趙信

xawqasdas 2020-4-16 08:58 AM

克制分析

比較驚刺客,要針對調整位置避開小丑。其佢陣容都可以打,睇質量。鐵男優先追三星,前排夠肉,燼才有時間打輸出。燼和傑斯也可以追3。9人口可以上錘石,如冇三星就唔上9。

xawqasdas 2020-4-16 09:01 AM

【虛空星守鬥法】3虛空4法師3星守
前期過渡

開局搶眼淚抑或大棒,前期開局前排可以用波比女坦加狐狸和佐伊湊成2重裝2法師3星守,平滑過渡前期基本唔會掉血,前期裝備畀狐狸抑或波比帶

搜牌節奏

7人口之前唔使搜牌平滑到7如果質量夠唔使搜,直接開8因為呢套陣容前期基本唔會掉血,8人口可以搜成型,狐狸和辛德拉多可以追3,維克茲喺8人口盡量追3,9人口可以直接上4斗

xawqasdas 2020-4-16 09:02 AM

陣型站位
有吹風就用螳螂防下吹風
裝備分析
蟲子:復活甲龍牙反甲 維克茲:大天使帽子水銀 多嘅輸出裝可以畀辛德拉

xawqasdas 2020-4-16 09:03 AM

克制分析

聖盾星神比較好打,可以打鬥槍和重裝唔驚龍牙,有點驚刺客

隔夜自我的救星 2020-4-17 02:45 PM

謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: 【重裝狙神】4重裝戰士2狙神3暗星