查看完整版本 : 【空甲法刺】S級陣容機甲虛空法

dwqxcqwa 2020-4-16 08:53 AM

【空甲法刺】S級陣容機甲虛空法

【空甲法刺】S級陣容機甲虛空法

dwqxcqwa 2020-4-16 08:53 AM

前期過渡

首先第一回合,一定要通過卡位拿下水滴 喺前期過渡中,有螳螂買螳螂,有法師買法師,抵注意嘅系,呢一階段內,唔好升人口,呢個陣容我哋需要買更多嘅1元棋子湊2星嚟提供前期戰力。 喺機甲嚟之前,把前排換成雙重裝,呢個系最適合呢個陣容嘅打工前排了,打石頭人陣上5人口,保證經濟最大化! 前排嘅裝備也可以先畀,S3前期節奏比較快,裝備盡量提前畀,像泰坦呢種可以先畀重裝打工,2星狐狸系呢個陣容前期嘅輸出關鍵

dwqxcqwa 2020-4-16 08:55 AM

搜牌節奏

前期用4法雙重裝打工,用利息上6人口,喺6人口停一會小D一波,盡量D到3機甲和大眼大蟲子,提升質量。呢個陣容6人口基本成型,所以唔使急着上78人口,中期質量唔行,大眼嚟嘅晚很容易被扣血,所以盡量保證6人口嘅質量最重要

dwqxcqwa 2020-4-16 08:56 AM

陣型站位

前排3機甲,大眼放最後排中間,左右各放一個法師,大蟲子放機甲旁邊,螳螂底角單掛

dwqxcqwa 2020-4-16 08:57 AM

裝備分析

喺裝備選擇上,我哋會畀2C位 大眼:熾天使 伏擊之爪 帽子 蘭博:龍牙 泰坦 反甲 其他有多嘅肉裝就畀大蟲子

dwqxcqwa 2020-4-16 08:58 AM

克制分析

呢個陣容非常克制重裝燼,大多數陣容都能打 但系很驚刺客! 而且,被伏擊之爪克制,因為大眼會被打斷,但系目前應該冇乜人帶呢個道具

dwqxcqwa 2020-4-16 09:01 AM

【機甲暗星刺】3機甲3暗星4刺客
前期過渡

前期3劍士霞帶小丑裝備或3奧德賽(鬼才帶小丑裝備)抑或3源計劃2重裝(每名源計劃帶一個小件,盧錫安帶小丑裝備)進行過渡,過渡方法很多種,嚟啥用啥'

搜牌節奏

喺3/2嗰波如果聽牌則進行升6小搜(新版本開局錢少,難攢經濟),否則再忍2波3/4拉6開始d。6人口可以成型4刺3機甲,7人口補扇子老母或拉克絲湊2法,小丑裝備好質量高選擇扇子老母畀佢輔助,否則選擇拉克絲湊法師增加隊友傷害。小丑作為核心盡量追3,如果數量較少則拉8上3暗星,抑或場上魔法傷害較多則2秘書,搵暗影轉職也行

dwqxcqwa 2020-4-16 09:02 AM

陣型站位

沉底站拉怪,新版本有一個刺客重點需要注意嘅,佢嘅跳躍機制從以前嘅最遠改成了垂直跳躍,也就系你想切邊個,就和邊個站同一直線。

裝備分析

小丑作為核心帶無盡、飲血、第三件可選(復活甲、火炮抑或羊刀)前排機甲畀復活甲或狂徒、反甲等防裝離子火花也唔錯,法術輸出裝畀安妮或卡莎,後期卡莎冇3可以賣掉佢畀艾克裝備,有3則賣螳螂上艾克

dwqxcqwa 2020-4-16 09:03 AM

克制分析

成型嘅小丑刺很強,被6奧德賽有些克制性,但裝備和質量夠高亦可一戰。 刺客可以克斗槍,克狙神等手長但系容易死嘅陣容

隔夜自我的救星 2020-4-17 02:45 PM

謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: 【空甲法刺】S級陣容機甲虛空法