查看完整版本 : 雙颶風極冰流EZ 10.4雲頂國服新套路

lkilkaw959 2020-4-16 09:24 AM

双飓风极冰流EZ 10.4云顶国服新套路

喺10.4版本嘅國服雲頂之弈中有唔少嘅新穎嘅套路紛紛喺版本中崛起,今日筆者將畀大家詳細解讀10.4版本國服雲頂之弈嘅新穎套路,讓大家喺版本中能上分更輕松,嚟學習。

lkilkaw959 2020-4-16 09:26 AM

六極地四守護雙颶風伊澤瑞爾
陣容解析
六極地四守護嘅陣容喺10.4版本新崛起,主要系極地重做之後傷害變很高。呢個陣容最大嘅特點系不再讓奧拉夫作為單核,而讓雙颶風嘅EZ喺後場去打輸出,雲頂EZ嘅「自走位」嘅模式很唔錯,可以非常有效嘅跟進AQA打輸出,配合雙颶風觸發極地羈絆,輸出能力會更強,呢個陣容還有控制能力,進攻能力全面強大。
羈絆解讀:6極地&1大元素使&4守護神&2水晶&2游俠
核心英雄
EZ喺陣容里嘅消耗、Poke嘅能力很強,尤其系EZ嘅基礎藍量少,能很快嘅跟進Q打消耗,雙颶風能強化EZ嘅平砍傷害,神裝以後EZ能喺後場肆無忌憚嘅打輸出,爆發極高。

lkilkaw959 2020-4-16 09:27 AM

出裝推薦
EZ出裝推薦做出雙颶風體系,分裂箭也能觸發極地羈絆,咁對於EZ嘅進攻效率有着極大嘅強化。梗系如果上唔了颶風做盧登也很唔錯。後期考慮補出水銀,C位英雄驚控制,水銀能免疫控制。
站位解讀
六極地嘅陣容嘅站位後場能放置一些游俠線嘅牌,主要系保護EZ,把EZ放置喺中場,能有效嘅跟進輸出,前場放置守護體系,讓木木&石頭人嚟打控制、抗傷,站位前後場分明。

lkilkaw959 2020-4-16 09:29 AM

月蝕沙漠刺客竊賊拳套劫
陣容解析
月蝕沙漠刺嘅體系出現了一種新玩法,就系搶雙拳套畀到劫,畀劫合成竊賊拳套以後直接神裝,咁劫喺陣容中嘅模式選擇會更多一些,可能系進場嘅收割選手,也可能有很強嘅坦度,月蝕體系能加強刺客嘅暴擊上,竊賊拳套劫不僅僅發育空間大,還慳空間,很好用。
羈絆解讀:2月蝕&2沙漠&3刺客&4召喚使

lkilkaw959 2020-4-16 09:32 AM

核心英雄
劫作為刺客線五費卡,進攻能力很強,尤其系開出召喚使羈絆以後劫嘅影分身將會更具威脅,劫喺進入後排以後能直接畀對手嘅後排英雄施壓,竊賊拳套讓劫具備多種嘅進攻模式。
出裝推薦
呢個陣容因為劫唔系唯一主C,前期有裝備唔會留畀佢。喺裝備數量有限嘅情況下,合一個竊賊手套系最好嘅選擇,劫唔管偷到乜裝備都多多少少能用上,如果偷到復活甲或離子火花咁嘅神裝就直接起飛。
站位解讀
陣容嘅站位前場放日女+約里克,能比較好嘅打對抗,尤其系約里克嘅小僵屍嘅對抗能力仲系唔錯嘅,後場放置三刺客,注意刺客嘅分位,劫、卡茲克屬於收割位,分兩邊嚟站位。

lkilkaw959 2020-4-16 09:34 AM

劇毒雙靈風打法
劇毒體系嘅核心在於煉金,而依家劇毒體系一般會跟新版崛起嘅水晶、游俠體系嚟搭配,雙靈風能強化陣容嘅控制能力,開局讓對手嘅核心無法進場輸出,咁能讓我哋先拉滿傷害,進攻、輸出嘅能力仲系很強嘅,玩雙靈風體系要時刻關注對手站位,搵機會調整位置打控制。
羈絆解讀:3劇毒&1煉金師&4游俠&2水晶
核心英雄
雖然依家劇毒線陣容里煉金系比較關鍵嘅牌,但塔里克依家喺前場嘅對抗能力也非常嘅唔錯,尤其系塔里克嘅保護能力很強,搭配靈風以後對於站位冇太大要求,可以睇下點調整。

lkilkaw959 2020-4-16 09:36 AM

出裝推薦
塔里克嘅出裝推薦做出靈風,呢個系依家必備嘅裝備,塔里克可以調整站位嚟吹對方嘅前排核心控制。龍牙+救贖嘅體系能增加塔里克嘅坦度、回復能力,整體對抗性強。
站位解讀
陣容嘅站位中場放置煉金、塔里克,呢兩個英雄作為機動嚟調整站位限制對手嘅主核,後場放游俠英雄,保護EZ、千珏,讓其打輸出,咁能讓後場英雄能更容易拉開空間輸出。

lkilkaw959 2020-4-16 09:38 AM

呢幾個陣容喺10.4版本嘅國服基本都系衍生出嚟嘅一些新套路,大家喺10.4版本唔妨使用呢些陣容更好嘅喺版本中上分,大家都快去試試呢些新套路吧,都非常嘅有趣嘅咯~

lkilkaw959 2020-4-16 09:38 AM

:smile_14: :smile_14:

隔夜自我的救星 2020-4-20 02:21 PM

謝謝分享

lkilkaw959 2020-4-20 02:56 PM

唔錯

lkilkaw959 2020-4-20 02:57 PM

:smile_45: :smile_45:

隔夜自我的救星 2020-4-22 02:51 PM

謝謝分享

lvkaler 2020-4-22 10:50 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***