查看完整版本 : 10.8雲頂之弈更新:暗星法師澤拉斯降臨

milk9595 2020-4-16 02:47 PM

10.8雲頂之弈更新:暗星法師澤拉斯降臨

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

milk9595 2020-4-16 02:48 PM

milk9595 2020-4-16 02:48 PM

milk9595 2020-4-16 02:49 PM

milk9595 2020-4-16 02:50 PM

milk9595 2020-4-16 02:51 PM

milk9595 2020-4-16 02:51 PM

milk9595 2020-4-16 02:54 PM

milk9595 2020-4-16 02:55 PM

milk9595 2020-4-16 02:55 PM

milk9595 2020-4-16 02:56 PM

ls789654 2020-4-16 04:05 PM

雲頂劍士重回巔峰 亞索中期統治全場

ls789654 2020-4-16 04:05 PM

四沙漠月蝕雲霄秘術劍士
陣容解讀
劍士系AD輸出嘅體系,配合四沙漠嘅陣容能更好嘅打出高爆發,四沙漠嘅陣容能打出90%嘅高額嘅著透,劍士能更安穩嘅喺後排打出高額嘅爆發,同時亞索喺陣容里也系比較核心嘅一張輸出牌,亞索主核喺10.3版本崛起,依家漸漸成為了版本能成為主核嘅一體系。
羈絆解讀:4沙漠&2月蝕&2雲霄&3劍士&2秘術

ls789654 2020-4-16 04:08 PM

核心英雄
亞索喺陣容體系裡系比較核心嘅一張牌,畀到亞索神裝以後,能更好嘅打出收割、爆發嘅效果,尤其系正義之手,能讓亞索嘅輸出體系改變,陣容嘅進攻能力會更強,非常嘅實用。

ls789654 2020-4-16 04:08 PM

出裝推薦

亞索嘅出裝推薦做出正義之手,兩種效果都很適合亞索,飲血劍加續航,春哥保底力強。

ls789654 2020-4-16 04:09 PM

站位解讀

呢個陣容嘅站位,前場放置一些核心嘅對抗性嘅英雄,對抗能力非常強,亞索能跟卡爾瑪鏈接,強化亞索嘅進攻能力,雲霄喺中場能更好嘅規避傷害,後場沙漠線嘅輸出能力更強。

ls789654 2020-4-16 04:10 PM

月蝕四秘術四劍士沙漠雲霄
陣容解讀
呢個陣容主要系有坦度、有輸出,四秘術嘅陣容能更好的的強化陣容傷害規避嘅效果,尤其系四秘術對抗一些法師線嘅陣容能更好嘅打出對抗性嘅效果,四劍士喺呢個陣容里系核心嘅輸出牌,月蝕體系能強化陣容嘅輸出效果,陣容整體嘅進攻效率高,對抗能力也很強大。

羈絆解讀:2月蝕&4秘術&4劍士&2沙漠&2雲霄

ls789654 2020-4-16 04:10 PM

核心英雄

沙皇嘅進攻能力強,喺呢個陣容里畀到阿茲爾破敗能改成劍士嘅羈絆,咁湊出嘅四劍士能更好嘅打出高爆發,陣容嘅進攻效率更強,喺沙漠嘅體系中阿茲爾能更好嘅打出高爆發。

ls789654 2020-4-16 04:11 PM

出裝推薦

阿茲爾嘅出裝推薦做出破敗,改成劍士,強化進攻能力,法爆拳進攻能力強,火炮輸出距離遠,更安全。

ls789654 2020-4-16 04:11 PM

站位解讀

呢個陣容嘅站位,後場放置一些沙漠線嘅牌,主要系要保護放置喺中間嘅劍士阿茲爾,進攻能力非常突出,同時注意調整劍士英雄嘅站位,後場嘅劍聖能更好嘅打出輸出嘅效果。

ls789654 2020-4-16 04:12 PM

系魂四劍士光沙漠雲霄秘術
陣容解讀
系魂四劍士嘅陣容喺10.3版本也系比較突出嘅一個體系,雙系魂喺陣容里能更好嘅打出高額嘅爆發嘅效果,劍士盧錫安能喺陣容里能更好嘅打出進攻嘅效果,尤其系盧錫安嘅大招嘅輸出能力非常強,光體系能強化陣容嘅回復效果,希維爾的的進攻、收割能力很可觀。

羈絆解讀:2系魂&4劍士&3光&2沙漠&2雲霄&2秘術

ls789654 2020-4-16 04:13 PM

核心英雄

喺劍士線嘅陣容里,希維爾也算系比較核心嘅牌,希維爾可以比較好嘅掛進沙漠嘅體系,咁增加嘅團隊著透能力會比較強,呢個陣容嘅四劍士能互相嘅輸出,進攻、輸出效率極強。

ls789654 2020-4-16 04:13 PM

出裝推薦

希維爾特效裝拉滿,沉默,重傷和繳械,可以通過希維爾嘅彈射畀敵方多人打上進攻特效。

ls789654 2020-4-16 04:15 PM

站位解析

系魂劍士嘅陣容嘅站位,賽娜要放置喺後場,盧錫安稍微靠前場,咁能形成雙系魂比較好嘅進攻效果,同時後場多放置一些劍士嘅輸出英雄,喺前場放置對抗強嘅英雄保護陣容。

ls789654 2020-4-16 04:15 PM

無盡克星坦克標配 雲頂冷門神裝泰坦堅決

ls789654 2020-4-16 04:16 PM

「泰坦嘅堅決」全面解析
解析:泰坦嘅堅決可以解讀為系「越挫越勇」,受到暴擊傷害以後能得到高額嘅傷害加成,最多疊加一百層,喺滿層以後還能進一步得到雙抗嘅加成,所以泰坦嘅堅決最適合一些有前排嘅陣容,例如守護神、水晶嘅體系都非常適配泰坦嘅堅決。尤其系喺10.3版本無盡嘅暴擊體系非常嘅火熱,利用泰坦嘅堅決恰好能Counter暴擊體系,如果對手系刺客線嘅陣容,利用呢件裝備喺針對刺客陣容方面也系有很大嘅幫助嘅,非常好用嘅被忽視嘅坦裝。

ls789654 2020-4-16 04:17 PM

六森林德魯伊海洋守護神
陣容解析
六森林嘅羈絆對於泰坦嘅堅決嘅適配程度仲系比較高嘅,森林嘅體系喺前期有着非常強嘅對抗能力,六森林成型以後坦度非常嘅高,適配泰坦嘅堅決以後能讓陣容嘅前排輸出能力提升、坦度也會更高,森林體系相對冷門,冇人會刻意去卡牌,更容易成型,抵使用。
羈絆解讀:6森林&1大元素使&3德魯伊&2海洋&2守護神

ls789654 2020-4-16 04:18 PM

核心英雄

茂凱喺呢個陣容里屬於比較核心嘅前排英雄,需要畀到泰坦嘅堅決嚟抗傷,並且泰坦還可以將其改成守護神體系,嚟湊出雙守護神嘅羈絆,茂凱喺森林體系嘅對抗能力仲系很唔錯。

ls789654 2020-4-16 04:18 PM

出裝推薦

茂凱嘅出裝推薦做出守護神板甲,改成守護神羈絆,救贖強化團隊回復,泰坦堅決極大地提升坦克能力。

ls789654 2020-4-16 04:19 PM

站位解讀

六森林嘅陣容站位可以稍微分散一些,主要系保護後場嘅拉克絲,讓拉克絲能打出高額嘅AOE爆發嘅傷害,進攻效率非常高,前場嘅泰坦、茂凱能有效嘅抗傷、喺前場打出輸出。
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 10.8雲頂之弈更新:暗星法師澤拉斯降臨