查看完整版本 : 零售界所謂國際品牌Tiffany強迫員工叫客出街買野

天生奇怪心事 2020-4-16 09:52 PM

零售界所謂國際品牌Tiffany強迫員工叫客出街買野

我已經離開呢間垃圾公司,但收到舊同事日日同我呻我真係睇唔過眼,希望大家入職呢間公司真係要三思後行
疫情期間大家都知道零售界間間舖頭都冇生意,冇人流,廢柴政府呼籲市民唔好去多人既地方,呢間垃圾公司就正正同廢柴政府相反迫員工邀請客人出街買野,呢個所謂國際品牌係唔係唔太知已家係咩時勢?寧願犧牲個客同員工既生命都要放生意第一位?成日都講自己幾咁有良心同幾咁有道德既品牌?正正係呢個時勢仲迫d員工邀請客人出街,不知所謂!!!
究竟呢班垃圾高層係到諗咩呢?生意比起員工更為重要?公司係跑私傭,唔通佢地唔想搵錢呀?
人地就搵命搏,你地班高層就安全係屋企home office!但就迫d前線員工邀請個客出街購物
希望各位幫手推post
等全世界都知呢間自稱人道嘅公司係點樣對待前線員工!!
大家可能認為呢間品牌人工好高,但我可以同大家講要入高級品牌唔駛再諗Tiffany
個陣我做緊連兩萬都無呀!人工同工作量唔成正比,要求甚多 要做tiffany真係要三思三思
幸好我已經離開呢間垃圾公司

以下是鳩層send比同事叫佢用呢個格式發比個客:

Reference Script

你好呀,X小姐:

最近好嗎?
Xxxxxxxx(傾閒計開場)

(如最近冇出街)
冇出街咁耐會唔會好悶呀?這個假期都有好多客人都出來行街,探下我地睇靚嘢。最近疫情都穩定返好多,可以放心d出街行吓。

(如最近都有出街)
係囉,最近疫情都穩定返好多,有好多客人都出來行街,睇靚嘢了。

我地咁啱這個星期六(April 18)至星期二(April 21)會有最新一期的Blue Book Collection, 一批好特別嘅珠寶會經過香港。

如果您有時間,可以我哋一齊去中環置地廣場店欣賞一下。 聽講被靚的嘢包圍會令自己開心d, 正面d.  有靚嘅作品我當然要同X小姐你分享先啦!

焦急緊慎的OL 2020-4-27 11:22 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

支那領導班子 2020-4-27 11:51 AM

入面d員工都唔好得好多!特別係之前1881果間同埋佢個經理,最愛攪小圈子,以為自己做大品牌好巴閉,欺負新入職員工,而家現眼報,低L死:smile_34:

ngblowwater-a1 2020-4-28 11:21 AM

廢柴政府呼籲市民唔好去多人既地方,呢間垃圾公司就正正同廢柴政府相反迫員工邀請客人出街買野

叫人唔好出街又廢...........叫人出街又垃圾...........咁你講晒啦, 咁應該出定唔出???

[[i] 本帖最後由 ngblowwater-a1 於 2020-4-28 11:22 AM 編輯 [/i]]

hakingpk 2020-4-28 11:31 AM

[quote]原帖由 [i]ngblowwater-a1[/i] 於 2020-4-28 11:21 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=517900606&ptid=29001439][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
廢柴政府呼籲市民唔好去多人既地方,呢間垃圾公司就正正同廢柴政府相反迫員工邀請客人出街買野

叫人唔好出街又廢...........叫人出街又垃圾...........咁你講晒啦, 咁應該出定唔出??? ... [/quote]
死黃屍一條😆😆

stevenfan177 2020-4-29 01:26 PM

其實好多公司都係咁,因為無生意,特別連遊客都無,佢地自保就會諗好多奇奇怪怪既野

正義男申士 2020-5-3 11:27 PM

大把公司 講到係國際級 品牌 咩福利 咩人工高
聽朋友講返 跑到隻狗咁 都係得個少少 傭。
佢話最差勁係d pk 老屎fuck 都係鐘意搞小圈子架
新人 要識擦鞋,當佢地神咁供奉囉!
一句佢哋吾like 你,你就係吾適合佢哋公司。
咁做落去有咩意思先,我咪同佢講 東家吾打打西家囉! 最多咪搵過份工
頁: [1]
查看完整版本: 零售界所謂國際品牌Tiffany強迫員工叫客出街買野